Співробітництво приносить плідні результати

20 листопада 2016 року
Фестиваль інновацій КНУ ім. Шевченка

17-18 листопада 2016 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся Перший фестиваль інновацій, метою якого була можливість для науковців реалізувати свої ідеї, обмінятись досвідом з колегами, отримати поради від відомих експертів, венчурних капіталістів, стратегічних інвесторів, а також залучити реальні інвестиції для реалізації проектів та стартапів. Інноваційні проекта та стартапи оцінювали представники влади та бізнесу, зокрема компанії Noosphere, фундації «Національного розвитку та інновацій», Технологічного холдингу T-shaped Technologies, компанії Drive Performance та Dr. Perfo, Міністерства освіти і науки України, Національної науково-технологічної асоціації України, визначило переможців. Запрошеними гостями Фестивалю були: заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, голова Національної науково-технологічної асоціації України Віктор Івченко, член Ради НБУ Тимофій Мілованов, а також представники венчурних фондів, компаній та організацій, які підтримують інновації.

 

Приємно усвідомлювати, що серед фіналістів інноваційних проектів перше місце отримав сумісний проект «Нові біоцидні препарати для тривалого знезараження перев’язочних і гігієнічних матеріалів та одягу» В даній розробці пропонуються нові ефективні світло- та термостійкі біоцидні препарати на основі полімер/неорганічних нанокомпозиційних матеріалів для обробки і тривалого знезараження перев’язочних і гігієнічних матеріалів (бинтів, марлі, серветок, пластирів тощо), хірургічних ниток, а також білизни, одягу та камуфляжу військових для запобігання розмноженню патогенної мікрофлори в умовах тривалої відсутності санітарно-гігієнічних умов.

Радіємо, що у складі розробників даного проекту під керівництвом професора, д.х.н. Т.Б. Желтоножської (КНУ ім. Т.Шевченка), є викладач нашої кафедри:асистент кафедри загальної хімії, к.б.н. О.О. Кравченко.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook