Студентський науковий гурток “Лісомеліорація і ландшафтознавство”

Студентський науковий гурток “Лісомеліорація і ландшафтознавство”

Керівник студентського наукового гуртка,  доц. Дударець Сергій Миколайович


 Студентський науковий гурток кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій “Лісомеліорація і ландшафтознавство” налічує 22 студента-гуртківця.
Робота студентського наукового гуртка проводиться відповідно до затвердженого плану і особистих для кожного студента-гуртківця тем досліджень.
Вивчаються основи методології наукових досліджень, методика опрацювання наукових літературних джерел, правильне ведення конспекту, вміння аналізувати отриману інформацію, та вимоги до оформлення бібліографії.
Гуртківці оволодівають методикою проведення польових і лабораторних досліджень, правилами організації та здійснення камеральних робіт. З цією метою традиційно проводяться майстер-класи. Результати наукових досліджень студентів висвітлюються у вигляді наукових статей, тез доповідей, виступів на конференціях.
Практикується обов’язкова сезонна участь гуртківців у проведенні наукових досліджень на об’єктах, які визначені тематикою дипломного проектування, а також залучаються до експериментальних польових дослідженнях, що здійснюються на стаціонарних об’єктах кафедри. Стратегія розвитку студентського наукового гуртка:
1. підготовка студентів-гуртківців до наукової діяльності;
2. створення умов для розкриття у студентів наукового творчого потенціалу;
3. організація науково-дослідної діяльної роботи студентів-гуртківців та сприяння виданню їх наукових праць;
4. поглиблене опанування студентами-гуртківцями фаховими знаннями з питань охорони і захисту навколишнього природного середовища лісомеліоративними методами;
5. стимулювання інших студентів до активної науково-дослідної та громадської діяльності;
6. активне залучення студентів-гуртківців до участі у науковій роботі кафедри та передача наукового і виробничого досвіду наступним поколінням лісомеліораторів.

Відвідування міста Канева і Каневської гідролісомеліоративної станції студентами гуртківцями під час проведення науково-практичного семінару з питань комплексної боротьби з водною ерозією ґрунтів.

Традиційне проведення Майстер-класу для студентів магістерської програми «Лісова меліорація» з метою опанування методики проведення наукових досліджень.

 

Звіт гуртка за 2016 - 2017 навчальний рік

Витяг із протоколу засідання кафедри

План роботи гуртка на 2017-2018 навчальний рік.

Вересень 2017 року (19.09.2017 р.) відбулося засідання студентського наукового гуртка (СНГ) «Лісомеліорація і ландшафтознавство», на якому розглянуті організаційні питання: розгляд та затвердження плану роботи на поточний 2017-2018 навчальний рік; старостою гуртка до кінця 2017 року залишили Тосенко Катерину Олександрівну; затвердили теми наукових студентських досліджень, що пов’язані з тематикою майбутнього дипломного проектування.

 

Під час ознайомлення студентів з організаційними питаннями роботи гуртка відбулася також бесіда відносно ролі захисних лісових насаджень, зокрема знайомство з елементами системи захисних лісових насаджень представлених на макеті, який допомагали виготовляти попередні гуртківці кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій.

У жовтні місяці 2017 р. відбулося два засідання: перше 10.10.2017 р. стосувалося методології наукових досліджень, оволодіння вмінням ведення конспекту анотацій наукових літературних джерел та правильного оформлення бібліографії; 24.10.2017 р. проведено майстер клас з опанування студентами методики наукових досліджень, ознайомлення з приладами та проведення безпосередніх вимірів у польових умовах.

Керівник об’єднаного студентського наукового гуртка «Лісомеліорація і ландшафтознавство» кафедри відтворення лісів і лісових меліорацій доцент Малюга В.М. проводить майстер клас зі вміння використовувати спеціальні прилади під час наукових досліджень.

 

Студенти Шестопал С.П. опановує крономір, а Ромодан Б.О. твердомір

 

Студент Лубенець Є.В. відбірником ґрунту отримує керн із кореневою системою, а Гавриленко В.І. штангель циркулем визначає діаметр коріння.

 

Староста студентського наукового гуртка «Лісомеліорація і ландшафтознавство» Тосенко Катерина виступає з доповіддю на тему: “Досвід і особливості вирощування соснових насаджень на піщаних землях ДП «Корюківське лісове господарство»”. Доцент Малюга В.М. навів історичну довідку про гурток і 2-го листопад 2017 року інформація розміщена на сайті кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій.

 

 

Робота керівників секцій з магістрами другого року навчання протягом жовтня-грудня 2017 року: зліва направо зверху до низу – професор Юхновський В.Ю., старший викладач Лобченко Г.О., доценти Дударець С.М. і Малюга В.М.
10 листопада 2017 року в Навчально-науковому інституті лісового і садово-паркового господарства відбулася постерна конференція за участю студентів магістратури другого року навчання, на якій студенти-гуртківці презентували власні науково-дослідні здобутки.

 

Загальне фото за участі завідувача професора Маурера Віктора Мельхіоровича та студентів магістратури другого року навчання учасників портерної конференції кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій (10.11.2017 р.).
29 листопада 2017 року на кафедрі відтворення лісів та лісових меліорацій відбулося попереднє заслуховування доповідей випускних магістерських робіт студентами-гуртківцями «Лісомеліорація і ландшафтознавство».

30 листопада 2017 р. студенти-гуртківці прийняли активну участь у роботі науково-методичного семінару «Життєвий шлях класика вітчизняного деревного розсадництво П.Г. Кального: виробнича, освітня, наукова та громадська діяльність» присвяченого 100-річчю з дня народження доктора сільськогосподарських наук, професора Прокопа Григоровича Кального (1917-1983) та 120-річчю НУБіП України.

 

Попередній захист дипломних робіт студентами-магістрами другого року навчання членами студентського наукового гуртка «Лісомеліорація і ландшафтознавство»

На фото праворуч студент магістратури першого року навчання Царук Максим Вікторович, який представив до розгляду на гуртку «Лісомеліорація і ландшафтознавство» науково-дослідну роботу екологічного спрямування на тему:“УЗАГАЛЬНЕННЯ ДОСВІДУ СТВОРЕННЯ ВОДООХОРОННИХ НАСАДЖЕНЬ УЗДОВЖ РІЧКИ ВІЛЬШАНКА В МЕЖАХ ДІЯЛЬНОСТІ ДП «ВІННИЦЬКА ЛНДС»”. Роботу Царука М.В. рекомендовано до участі в першому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань, що проводиться у вищих навчальних закладах.

 

Заключний акорд – захист гуртківцями «Лісомеліорація і ландшафтознавство» кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій випускних науково-дослідних робіт під час роботи державної екзаменаційної комісії 12 – 15 грудня 2017 року.

Звіт гуртка за 2017 - 2018 навчальний рік

План роботи гуртка на 2018-2019 навчальний рік.

Звіт гуртка за 2018 - 2019 навчальний рік

План роботи на 2019-2020 навчальний рік.

Звіт про роботу гуртка

План роботи на 2021-2022 навчальний рік.

Звіт про роботу гуртка 2021-2022 н.р.

Звіт про роботу гуртка 2022-2023 н.р.

План роботи на 2023-2024 навчальний рік.

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook