Ігор Бугаєвський для магістратури обрав факультет землевпорядкування НУБіП України серед інших столичних ВУЗів

25 квітня 2017 року

 Ігор Бугаєвський – родом з Полтавщини. Вступив до НУБіП України на факультет землевпорядкування вже у магістратуру. Займається професійно баскетболом, працює у вільний від навчання час за фахом, бере участь у наукових конференціях, одним словом, - влився в колектив нашої  студентської спільноти одразу. Цікавою була його думка, про перші враження від навчального закладу, адже Ігор може порівняти навчальний процес двох ВУЗів

 

Ігоре, чому Ви здобувши в іншому навчальному закладі освітній ступінь бакалавра, вибрали для магістратури саме факультет землевпорядкування НУБіП України?
Здобувши ступінь бакалавра у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка за напрямом підготовки «Геодезія, картографія та землеустрій», зрозумів, що варто спробувати свої сили і продовжити навчання у магістратурі, вступивши до іншого, більш прогресивного та динамічного вишу.
Для мене пріоритетним був вступ саме за раніше обраним фахом, а не зміна спеціальності (за перехресним вступом). Щодо міст, які розглядалися мною як подальший осередок навчання, то це були Харків або Київ. Оскільки, найбільш сильні школи з даного фаху саме в ВУЗах вищевказаних міст. Та все ж таки, зупинився на столиці. Дійшовши до моменту подачі документів вагався між трьома столичними ВУЗами серед яких і НУБіП України. Щодо інших двох, то в них, на момент вступу, пропонувалися лише вузькопрофільні спеціальності з картографування. Потрапивши на територію НУБіП, мене зустріла приємна атмосфера яскравої природи зі свої ботанічним садом і Голосіївським парком. Дізнавшись про те, що тут працюють викладачі та автори науково-методичної літератури по якій я вчився останні чотири роки (Мартин А.Г., Дорош О.С., Бутенко Є.В, Бавровська Н.М, Тихенко Р.В. та інші) вирішив для себе, що вибір очевидний. Лишилося тільки здати вступні іспити…
Отримавши екзаменаційний білет зрозумів: і тут не обійшлось без краплі везіння і долі, бо отримав білет із тими завдання, в яких добре орієнтувався. Відповідно й оцінку отримав високу, що говорить про прозорість вступної кампанії. Це приємно здивувало. 15 серпня для мене був доленосним днем, так як були оприлюднені результати іспитів та рейтингові списки вступників. Вступив на бюджет у всі три ВУЗи, але обрав саме НУБіП України, бо з решти подзвонили значно пізніше, я вже тоді твердо вирішив, що буду навчатися саме тут. Мені запам'ятались ті відчуття, коли я вперше зайшов до 6-го навчального корпусу в якому розташований факультет землевпорядкування, адже раніше у ньому бувати не доводилося. З перших хвилин помітив високий рівень матеріально-технічного забезпечення, сучасне комп’ютерне та геодезичне обладнання і різнопрофільність викладачів, що дає змогу максимального розвитку магістра.

 

Ви є членом збірної НУБіП України з баскетболу. Чи не заважають часті тренування та змагання навчальному процесу?
З дитячого віку і до сьогодні займаюсь баскетболом. Маю перший розряд, був капітаном Полтавського національного університету імені Юрія Кондратюка. Являюсь чемпіоном, призером і постійним учасником турнірів з вуличного баскетболу. Вступивши в НУБіП, до лав першої університетської збірної баскетболу мене запросила тренер команди Майстер спорту України міжнародного класу Олена Хотенцева. Отримавши цю пропозицію я одразу погодився і увійшов у чудовий командний колектив. Тренування та ігри періодично займають вільний час, подекуди це впливає на вчасність виконання та здачу робіт, але швидше це як виняток. Єдине, що можу сказати, що якщо ти звик працювати на майданчику і віддаватися на всі 100%, то і в навчанні у тебе буде все гаразд. Це перевірено роками!

Які перспективи працевлаштування у випускників факультету землевпорядкування Ви бачите?
Щодо перспектив працевлаштування, то на цей рахунок у мене є кілька власних думок. По-перше, кожна людина, яка закінчує виш, має усвідомлювати, що вона зараз і на момент вступу – це дві різні людини, звідси і випливає необхідність дати собі відповідь «Отримав ти те, чого очікував від навчання?» та чи «Чи бачиш ти себе у цій сфері?», адже реалії життя могли розвіяти дитячі мрії, перетворивши їх на ілюзії. По-друге, також потрібно розуміти свій власний рівень знань і вмінь, які ти отримав за період навчання. Сюди можна внести як і отримані під час навчання знання, так і власне життєвий досвід, комунікабельність та ще безліч всього іншого.
Не можу обійти увагою і мовну тематику: власне національну (розмовну) та іноземну. На жаль, зараз досить мала кількість людей приділяє увагу рівню володіння національною мовою і все більше вчать іноземну, проте не потрібно забувати, що ми живемо в Україні і першочергово необхідно знати державну мову.
Що ж до спектру напрямів самореалізації, то благо в цьому наша спеціальність нас не обділила. Можна працювати і в секторі АПК, і займатися землеустроєм чи земельним кадастром, піти на державну службу, можна реалізувати себе і в містобудуванні, і в сфері картографування та геодезії, і навіть у політиці. А для найбільш ризикованих існує можливість відкриття власної справи.

Ким себе бачите у майбутньому?
Про себе не хочу робити гучних заяв і малювати чи розповідати про шикарні перспективи, бо зовсім не знаю як складеться майбутнє. Рік тому я навіть і не думав, що буду вчитись в магістратурі саме тут. Проте сподіваюсь після закінчення продовжити свою роботу в напрямку впровадження сучасних технологій та геоінформаційних систем в охорону ґрунтів та навколишнього середовища.

Щоб хотіли б побажати майбутнім студентам факультету землевпорядкування НУБіП України?
Хочу сказати наступне: жодного разу не пожалкував про вступ до НУБіП України. Вчіться і не втрачайте можливості навчитися чомусь новому. Не ігноруйте заняття без поважної причини, адже навіщо тоді вступати і не вчитись? Хоч я і не є «вирощеним» випускником цього ВУЗу, а вступив сюди у магістратуру, своєрідна домашня атмосфера і привітність з боку колег-студентів, викладачів, можливість для розвитку і всіляка підтримка в усіх справах надихають на підкорення все нових і нових вершин.
Займайтесь тим, що вам до вподоби. Для цього у кращому природничому ВУЗі країни є все: від бібліотеки до спортивного залу, від танцювальних гуртків до конференцій та олімпіад.
Робіть та творіть, і все у Вас вийде. Все у Ваших руках і це Ваш Slam Dunk!!!

Заступник декана факультету землевпорядкування
Наталія Мединська


 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook