Магістри кафедри садівництва гідно представили НУБіП на олімпіаді в Умані

24 квітня 2017, 12:49

Гордість переповнює серця викладачів кафедри за наших магістрів, які з перемогою на олімпіаді зі спеціальності "Садівництво та виноградарство" днями повернулися з м. Умань.

Але про все по порядку... У лютому 2017 р. на агробіологічному факультеті відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності "Садівництво та виноградарство". Оцінювала роботи студентів комісія з числа викладачів кафедр садівництва, овочівництва та закритого ґрунту – доцентів Сіленка В.О., Кутовенко В.Б. та Слєпцова Ю.В. відповідно. За результатами олімпіади було визначено переможців, які вибороли право представляти   університет на ІІ-му етапі Всеукраїнської олімпіади.

 

 11-14 квітня відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності «Садівництво та виноградарство» серед студентів вищих навчальних закладів, що проводився на базі Уманського національного університету садівництва. Участь у ній прийняли представники шести ВУЗів (Національного університету біоресурсів і природокористування України, Львівського державного аграрного університету, Харківського національного аграрного університету, Таврійського агротехнологічного університету та господарі - Уманського університету садівництва).

Наш університет представляли призери І етапу олімпіади - магістри кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка Олена Василенко, Анна Образцова та Юрій Матченко.

 

  

     Олімпіада проводилася із дисциплін плодівництво, овочівництво та виноградарство і складалася із двох турів: перший – теоретичний (тестові завдання різної складності), другий – практичний (післясадивне обрізування саджанців, розпізнавання насіння овочевих культур і щеплення винограду). 

     За результатами тестувань Олена Василенко зайняла 1 місце, а за практичні завдання журі конкурсу присудило 2 місце. У кінцевому підсумку після всіх турів вона набрала найбільшу кількість балів і стала абсолютним переможцем.

     Друга учасниця команди НУБіП України Анна Образцова показала також гарні знання, які дозволили їй вибороти 3 місце за теоретичний тур з плодівництва та виноградарства і практичний з овочівництва.

    Підготували студентів до олімпіади співробітники кафедр овочівництва Віра Кутовенко, садівництва Володимир Сіленко, Василь Гонтар та закритого ґрунту Юрій Слєпцов

Юрій Андрусик,
доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook