ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА З УЧНЯМИ СЕРЕДНЬОЇ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ № 186 М. КИЄВА

7 квітня 2017 року

       6 квітня 2017 р. у середній загальноосвітній школі № 186 м. Києва відбулась зустріч з учнями 11 класу.
НУБіП України, Гуманітарно-педагогічний факультет представляла викладач кафедри педагогіки - Маценко Леся Миколаївна.

   Почну з того, що це - моя рідна школа, яка випустила мене у самостійне доросле життя 25 років тому. Тож я не могла не скористатися такою чудовою нагодою побувати у своєму класі, побачитись з учителями та з класним керівником, порадитись з приводу майбутньої зустрічі випускників.

    За приємними розмовами не забула і про профорієнтацію. Поспілкувалася з учнями, розповіла про переваги навчання в НУБіП України, запросила навчатися за спеціальністю «Професійна освіта». Приємно, що наш університет не обминув увагою цю школу, адже, як з’ясувалося, я вже п’ятий «профорієнтатор», який запрошує на навчання до НУБііП!
    До уваги потенційних абітурієнтів було представлено презентацію «Професійна освіта», рекламні ролики «Кафедра педагогіки запрошує» та «Гуманітарно-педагогічний факультет», роздано буклет кафедри педагогіки. Майбутніх абітурієнтів зацікавили наочні профорієнтаційні матеріали, вони ставили питання щодо навчання на військовій кафедрі, можливості отримати подвійний диплом та проходити практики за кордоном, навчання в магістратурі та місця для працевлаштування. Цікавилися також спортивними секціями та художніми колективами університету.

    Надана інформація викликала у старшокласників багато запитань, стало зрозуміло, що перспектива навчатися у одному з найкращих університетів України зацікавила багатьох учнів. Тож наша зустріч тривала понад запланований час. Ми запросили майбутніх абітурієнтів відвідати День відкритих дверей нашого факультету та День Університету, і пообіцяли показати наш університет «в усій красі».

   Поспілкувавшись з вчителями та учнями, ми виявили можливі напрями нашої подальшої співпраці, а саме: залучення учнів випускних класів до Днів відкритих дверей університету; можливість навчання для молодих педагогів школи в магістратурі за спеціальністю «Науки про освіту» (спеціалізація «Педагогіка вищої школи») та в аспірантурі, проведення спільних виховних заходів. Ми також обмінялися матеріалами та ідеями з виховної роботи.
Щиро дякую за підтримку і допомогу в організації зустрічі з учнями заступнику директора з виховної роботи – Кулик Ірині Миколаївні та педагогу-організатору школи.
    Варто додати, що плідна співпраця з педагогічним колективом школи тільки починається. Тож ми сподіваємося на її успішне продовження.

До нових зустрічей!

Доцент кафедри педагогіки
Маценко Л.М.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook