Кафедра історії і політології ознайомила польську делегацію Поморської академії у Слупську з університетом та столицею

17 березня 2017 року

17 березня 2017 р. в рамках роботи Міжнародної науково-практичної конференції «Україна-Польща: стратегічне партнерство в системі геополітичних координат» відбулася зустріч декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Шинкарука з польською делегацію на чолі з професором Поморської академії (м. Слупськ) Аделою Куїк-Калиновською. Обидві сторони висловили бажання продовжити активну співпрацю та тісні взаємозв’язки в освітній та науковій сферах. Потому гості завітали на різні кафедри, розташовані у щойно відновленому навчальному корпусі № 3 та ознайомилися із новаціями, які розроблені науково-педагогічними працівниками факультету та вже практикуються в навчальному процесі університету.

     Після зустрічі для польських гостей науково-педагогічними працівниками кафедри історії і політології організовано екскурсію територією університету, під час якої доцент кафедри Олена Кропивко ознайомила з витоками та особливостями розвитку вишу, звернула увагу на оригінальну архітектуру корпусів, історію створення ботанічного саду університету та Меморіалу пам’яті загиблим студентам і співробітникам.

     Культурна програма конференції була продовжена тематичною екскурсією по м. Києву, яку організували і провели завідувач кафедри історії і політології професор Сергій Білан та доцент Олена Кропивко. До екскурсійного маршруту було включено відвідання головного науково-інформаційного центру нашої держави – Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського і гості виявили особливе бажання працювати з її фондами.

     Екскурсія продовжилася на Майдані незалежності України, знаковими місцями, де розгорталися події Революції Гідності.
    Потому делегація відвідала історичний центр м. Києва – Софійську площу, Софійський собор і пам’ятник Богдану Хмельницькому, Михайлівську площу, Михайлівський Золотоверхий собор, Андріївський узвіз, Поділ, Контрактову і Поштову площу з Річковим вокзалом, Володимирську гірку, Римо-католицьку церкву Святого Олександра. Особливе захоплення гостей викликали краєвиди Дніпра, масштабність і краса Києва. Спектр запитань охоплював як історичне минуле, так і сьогодення м. Києва і України.
 

   Гості та господарі залишилися задоволеними взаємним спілкуванням і домовилися продовжити спільні екскурсійні маршрути під час наступного приїзду польської делегації до м. Києва та української делегації до м. Слупська.

Людмила Лановюк, 
доцент кафедри історії і політології 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook