Профорієнтація гуманітаріїв за принципом «рівний – рівному» в дії

24 березня 2017 року

     Одним із найбільш ефективних інноваційних методів соціальної роботи є метод «рівний – рівному». Суть його в тому, що подання та поширення достовірної інформації здійснюється шляхом довірливого спілкування ровесників в межах організованої та неформальної соціальної роботи (спонтанне спілкування), яку проводять спеціально підготовлені підлітки та молоді люди. Саме такий метод профорієнтаційної роботи реалізує кафедра соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті. Так, цього тижня професори кафедри Сергій Кубіцький та Ірина Сопівник разом із студентами другого курсу спеціальності «Соціальна робота» розкривали бердичівлянам можливості, які відкриває перед випускниками шкіл та коледжів НУБіП України. 

     Першим гостинно відчинив двері Бердичівський педагогічний коледж Житомирської обласної ради. Більше п’ятидесяти цьогорічних випускників коледжу спеціальності «Соціальна робота» уважно слухали своїх колег, минулорічних випускниць цього ж навчального закладу, а сьогодні студенток гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України – Заболотну Оксану та Муляр Аліну. Дівчата із захопленням розповідали про власний досвід навчання, змістовні лекції та практичні заняття, застосування інноваційних технологій викладання, цікаве студентське життя, зустрічі із відомими політиками та громадськими діячами країни, можливості для саморозвитку та самореалізації в одному із провідних вишів країни. Відповідаючи на шквал запитань під час зустрічі і після неї, Оксана та Аліна запрошували усіх на навчання та акцентували на тому, що їх найбільше вразило, а це: студентськоцентриська політика університету, відсутність позастатутних відносин, доброзичлива атмосфера у колективі, батьківська опіка декана гуманітарно-педагогічного факультету, професійність науково-педагогічних працівників. 

     Після зустрічі із студентами відбулася зустріч з директором коледжу Аллою Лейчук, яка висловила стурбованість реформуванням системи професійної освіти, майбутньою долею коледжів та подякувала за батьківське ставлення в університеті до випускників коледжу. Тому науково-педагогічні працівники кафедри запропонували налагодити тісну співпрацю та співробітництво і на майбутнє.

     Також представниками нашого університету проведено інформаційну роботу із учнями одинадцятих класів Навчально-виховного комплексу №4 м. Бердичів. Учнівську молодь зацікавив досвід гуманітарно-педагогічного факультету щодо навчання студентів у Поморській академії (м.Слупськ, Польща) та можливість здобувати фах в НУБіП України за системою подвійних дипломів. 

     Таким чином, науково-педагогічні працівники гуманітарно-педагогічного факультету день за днем реалізують важливе завдання профорієнтаційної роботи – донести інформацію до громадськості про можливості навчання у НУБіП, налагодити тісну співпрацю із освітніми установами, і головне – бути почутим.

Ольга Наконечна,
доцент кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook