У Боярській лісовій дослідній станції розпочалася лісокультурна кампанія – 2017

20 березня 2017 року

     18 березня 2017 року у Боярській лісовій дослідній станції НУБіП розпочалася традиційна щорічна лісокультурна кампанія.
     Для лісівників України основним завданням є збереження та відновлення українських лісів, і минулого року вони з цією задачею впоралися. За інформацією Держлісагентства, протягом 2016 року у лісогосподарських підприємствах, які належать до сфери його управління, були відтворені ліси на площі 52,6 тис. гектарів. Свою роль у цьому процесі відіграє і Боярська лісова дослідна станція – одне з кращих господарств галузі, яке одним з перших на теренах СНД отримало сертифікат Лісової опікунської ради. Кожен гектар зрубаного лісу її працівники поновлюють молодими посадками основних культур.

     Щоб провести посадку лісу нинішньої весни в оптимальні строки, ми заздалегідь потурбувалися про підготовку площ, забезпечили достатню кількість посадкового матеріалу та інвентарю, розповідає директор станції Анатолій Карпук. Садивний матеріал – власний, вирощений у лісових розсадниках Плесецького та Боярського лісництв: майже 1651000 штук стандартних сіянців 17 деревних та чагарникових порід, придатних для створення лісових культур, шкілок новорічних ялинок та плантацій декоративних рослин.

     Загалом у Боярській ЛДС у цьому році планується створити лісові культури (а це висадка сіянців та саджанців основних лісоутворюючих порід) на площі 161 га, а часткових (сприяння природному поновленню) – 19,5 га, коментує головний лісничий станції Олександр Шевчук. На площі 224 га доповнено попередньо створених деревних культур.

 

     Також заплановано часткове створення лісових культур у розріджених деревостанах. Для цього у минулому році заготовили 12 тонн лісового насіння сосни звичайної, дуба та інших лісотвірних порід. Такий насіннєвий фонд дасть змогу повністю забезпечити потреби цьогорічної лісокультурної кампанії і частково сформувати стратегічний запас на випадок неврожайних років.

 

     Окрім працівників станції, до цих робіт залучено і майбутніх лісівників – студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства, які набувають тут практичних навичок. Хоча для багатьох з них ця справа вже відома, адже їхні батьки теж працюють в сфері лісового господарства.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook