Кафедра біржової діяльності і торгівлі залучила до навчального процесу магістрів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» провідного фахівця з біржової справи А. Масло

17 березня 2017 року

Однією з ключових умов підвищення якості навчального процесу та конкурентоспроможності майбутніх випускників є посилення професійно-практичної підготовки. З цією метою необхідно постійно реалізувати нові підходи щодо забезпечення підготовки креативних молодих кадрів для ринку праці.
Кафедра біржової діяльності і торгівлі, з часу її заснування у 2001 р., тісно співпрацює з провідними роботодавцями на ринку праці, а саме з Українською біржею, ТБ «Київська агропромислова біржа», Аграрною біржею, Українською аграрною біржею, багатьма аналітичними компаніями, зокрема французькою компанією Agritel, професійними учасниками на біржовому фондовому і товарному ринку.
У 2016 р. кафедра пройшла акредитацію і нині забезпечує підготовку магістрів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівлі та біржова діяльність», яка у нас користується підвищеним попитом серед студентів як НУБіПУ, так і багатьох ВНЗ України.
Посилення впливу світової глобалізації на усі сфери господарської діяльності значно підвищило роль світових бірж у процесах ціноутворення та управління ціновими ризиками. Тому актуальним стало питання підвищення якості підготовки фахівців, спроможних продукувати нові ідеї, здійснювати аналітику світових та вітчизняних товарних і фінансових ринків, вирішувати складні завдання у прийнятті господарських рішень щодо ефективного функціонування підприємств в умовах невизначеностей та ризиків.
У зв’язку з цим, за сприяння проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші, до навчального процесу на кафедру біржової діяльності і торгівлі було залучено одного з кращих українських фахівців у біржовій сфері – Масла Андрія Ігоровича, який у 2015 р. став здобувачем кафедри і під керівництвом проф. М. Солодкого підготував до захисту кандидатську дисертацію на тему: «Управління ціновими ризиками з використанням біржових інструментів на аграрному ринку України»

Андрій Ігорович є трейдером з великим досвідом, а також кваліфікованим експертом з питань міжнародної торгівлі.

Впродовж 2001–2010 рр. він практикував на багатьох біржових майданчиках світу: New York Stock Exchange (NYSE), Chicago Mercantile Exchange (CME), Intercontinental Exchange (ICE), досконало знає їх структуру та принципи функціонування.
В 2010–2011 рр. очолював Аграрну біржу України, сьогодні продовжує трейдерську діяльність, крім цього надає консалтингові послуги і входить до керівництва Асоціації Українсько-Китайського Співробітництва.
За 20-річний період своєї біржової кар’єри, торгуючи акціями, ф’ючерсними та опціонними контрактами, А. Масло на власному досвіді перевірив ефективність більшості відомих торгових методів та стратегій біржової торгівлі. Сформував та підтримує особисті стосунки з багатьма відомими біржовими спеціалістами та брокерами із світовим іменем.
Уже з перших днів студенти кафедри оцінили наскільки захоплюючим може бути навчання, коли його веде практик-професіонал. Також вони отримали піврічний доступ до навчальних торгових рахунків, інформаційних та аналітичних матеріалів від Saxo Bank – одного з провідних світових брокерів.

Відтепер магістри спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» мають безперешкодний доступ до системи електронної торгівлі, котра дає їм змогу вдень і вночі відпрацьовувати різні стратегії торгівлі на більшості провідних бірж світу, де цілодобово проходить торгівля найбільш ліквідними біржовими інструментами.

Такий практичний досвід в Україні важко здобути навіть на платній основі. Це забезпечить можливість студентам нашого університету отримати якісну освіту, значні конкурентні переваги та наповнити вітчизняний ринок праці спеціалістами міжнародного рівня.
Варто відзначити, що заняття відкриті для відвідування студентами усіх спеціальностей 4-го курсу, які мають бажання отримати практичний досвід з біржового трейдингу, адже в перспективі вони також можуть стати магістрами спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Надія Резнік, завідувач кафедри біржової діяльності і торгівлі Валентина Яворська, доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook