Студенти юридичного факультету вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні

2 березня 2017 року

     За ініціативою студентського активу юридичного факультету було проведено день Вшанування пам’яті Небесної сотні. Вже три роки минуло з тих трагічних подій, що сколихнули весь світ та змінили наше життя до і після тяжкої втрати українського народу. Найкращі сини і доньки України віддали своє життя за наше щасливе майбутнє, за наше усвідомлення себе однією нацією, що заслуговує на вільну суверенну державу. 

     Студенти глибоко перейнялися цією сторінкою історії нашої держави. Розпочався захід із зворушливої постановки, в якій юнаки й дівчата запалили свічки в пам’ять всіх загиблих героїв. Під гімн Майдану «Гей плине кача» всі присутні встали і багато хто не зміг стримати сліз. Дуже боляче за тих, хто ще зовсім недавно також проводив свої незабутні роки в університетських аудиторіях, а сьогодні живуть лише в спогадах. 

Не чекай мене, мамо, додому
Бо додому я вже не прийду.
Не чинив, мамо, зла я нікому,
Захищав лиш країну свою.
Не стріляв у людину я, мамо,
Бо любити ти вчила мене.
Ну, тих, хто у мене поцілив,
Людський осуд уже не мине.

     Зворушили до сліз авторські вірші першокурсниці Юлії Хабазні та студентки другого курсу Світлани Васильчук. Так проникливо та щиро дівчата поділилися зі своїми переживаннями, болем, які вилилися у незабутні рядки поезії.

Жінко, чого Ви плачете?
Ваш син-герой. Ви що - не бачите?
Ще цей хлопчина і он той.
- Героєм був мені завжди....
з тих пір коли почав ... іти ...
з тих пір ... коли сказав він мама ...
я так раділа ... так ридала....
Від щастя сльози проливала...
так ніби знала ... ніби відчувала...
я так його тримала...
так оберігала...
та все ж пішов....
за іншу битись маму....
мені ж залишив вічну рану...
                                                                (Ю. Хабазня)

     Не залишили байдужими відео, підготовані студентами, в яких показали хронологію Революції Гідності. Все це повернуло присутніх в ті визначні й болючі часи, коли будувалася історія нової України. Герої Небесної Сотні, наші янголи-охоронці, наші друзі, наші брати і сестри, яких ми не знали за їхнє життя, але будемо пам’ятати протягом свого. Тому ту ціну, яку вони понесли, ми зобов’язані виправдати. Нашим національним обов’язком є створення незалежної, демократичної, правової, держави щасливих громадян, якою будуть пишатися наші діти, яка стане тою країною, за яку боролися герої на Майдані і далі продовжують боротися відважні воїни наших Збройних Сил.

     Весь колектив юридичного факультету був щиро вражений тою патріотичною позицію та людською небайдужістю, яку проявили студенти. Вони самостійно організували день Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, показали всім своє небайдуже ставлення до долі України. Після заходу на душі залишився біль спогадів та серця всіх були переповнені гордістю за наше молоде покоління, яке в свої юні літа показує приклад щирої любові та відданості своїй державі. 

     На останок, хотілося б висловити особливу подяку студентам першого курсу Євгенії Дошці, Назару Ковальчуку та багатьом іншим організаторам та учасникам заходу.

НаталіяПоліщук,
асистент кафедри
теорії та історії держави і права 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook