Пам'яті героїв Небесної Сотні: у Бережанському АТІ пройшло віче-реквієм

21 лютого 2017 року

     20 лютого 2017 року у Бережанському агротехнічному інституті пройшло віче – реквієм.

     20 лютого 2014 року увійшло в історію України, як одна з найтрагічніших сторінок, залита кров’ю мирних протестуючих, які зібрались на Майдані незалежності відстояти гідність, свободу та волю. Серед багатьох жертв того дня був і студент Бережанського агротехнічного інституту Устим Голоднюк – «той хлопчик в блакитній ООНівській касці», яким запам’ятала його країна.

     Устим був на Майдані з першого дня і у ніч на 30 листопада, коли «беркутівці» жорстоко розігнали мирних активістів, його сильно побили. Та це не змусило юнака відмовитись від участі у протестах. Він був бійцем 38 сотні Самооборони Майдану, завжди знаходився у перших рядах на барикадах. Вранці 20 лютого куля снайпера влучила Устимові в голову, пробивши миротворчу каску. За розповідями очевидців, смертельне поранення він отримав, коли намагався відтягнути пораненого із зони обстрілу.

     Пам’яті Героя України Устима Голоднюка та усіх Героїв Небесної Сотні були присвячені зворушливі вірші, які декламували студенти Лідія Войчак і Сергій Демчук. За душі полеглих героїв − янголів у тернових вінках – щиро молилися священнослужителі різних релігійних конфесій, адміністрація, викладачі і студенти інституту та коледжу, представники влади і громадськості, представники ЗМІ та небайдужі бережанці. 

     До сліз та душевного щему пронизала усіх та мить, коли учасники поминальної панахиди покладали квіти та лампадки до меморіальної дошки Устиму Голоднюку на фронтоні інституту під тужливу мелодію-реквієм «Плине кача». Чистим і світлим полум’ям горіли лампадки, такою ж чистою та світлою повинна бути і пам’ять про героїв, які загинули за свободу і за власну державу.

Ж. Мартиненко,
педагог-організатор 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook