Глобальна мережа «Лісова опікунська рада» (FSC) відкрила своє представництво в НУБіП

20 лютого 2017 року

     20 лютого 2017 року в університеті на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства відкрито новий офіс Національного представництва FSC в Україні. Символічну зелену стрічку (в тон логотипу FSC) перерізав ректор Станіслав Ніколаєнко.

     FSC (Лісова опікунська рада) – це міжнародна некомерційна організація, яка завдяки незалежній сертифікації системи ведення лісового господарства опікується розповсюдженням принципів екологічно відповідального, соціально вигідного та економічно життєздатного управління лісами в усьому світі. Показово, що ініціатива розвитку лісової сертифікації в Україні за схемою FSC належала саме НУБіП, а Боярська ЛДС першою на теренах СНД отримала її сертифікат. Університет співпрацює з FSC ще з 2003 року, представництво організації в Україні функціонує з 2011 року, а офіс офіційно працює з 2015 року.

     Станіслав Ніколаєнко відмітив важливість співпраці з такою організацією. Адже на сьогодні вимогам стандарту FSC відповідає близько 32% лісового фонду країни, а зобов’язання працювати з сертифікованою деревиною взяли на себе вже понад 160 деревообробних і лісоторговельних компаній. І в цьому є вагомий внесок співробітників ННІ лісового і садово-паркового господарства. Науково-методичні розробки, навчальні курси і тренінги, інформаційно-консультативна допомога – це далеко неповний перелік напрацювань, які в тісному творчому партнерстві з Національним офісом FSC в Україні створюються та пропонуються підприємствам і компаніям лісопромислового комплексу України.

     При облаштуванні офісу використовувались матеріали виключно сертифікованих українських виробників, зазначив директор Національного представництва FSC в Україні, доцент кафедри лісового менеджменту Павло Кравець. Офіс вийшов світлий, сучасний, обладнаний зручними меблями, є повноцінна і функціональна переговорна.

     Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида додав, що практично всі роботи виконані співробітниками інституту. А відкриття такого офісу вимога часу, адже сьогодні Україна тримає лідерство в отриманні сертифікатів FSC.

Ірина Білоус 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook