Гуманітарно-педагогічний факультет: щоб навчати студентів, треба навчатись самим

16 лютого 2017, 15:25

      Цей навчальний рік розпочався для мене приємним сюрпризом. Я отримала повідомлення про те, що пройшла відбірковий конкурс за програмою «Еразмус» і зможу стажуватись у Лейпцизькому університеті (Німеччина). Про цей університет та його традиції мені вже було відомо, адже на кафедрі іноземної філології і перекладу, де я працюю, є колега – кандидат філологічних наук Мінаков Вадим Васильович, який навчався у цьому університеті. Заснований у 1409 році Лейпцизький університет є найстарішим університетом у Німеччині після Гайдельбергського. Свого часу тут навчались Гете і Лейбніц. Канцлер Німеччини Ангела Меркель теж є випускницею Лейпцизького університету. Тому моя радість від звістки про можливість шестимісячного стажування була цілком зрозумілою.

      І от я у місті Лейпциг, у славетному університеті. Університет знаходиться у самому центрі міста. Це досить велике і сучасне університетське містечко. На 14 факультетах навчаються більше 28 000 студентів з Німеччини та усього світу. Стажування у такому університеті – це чудова можливість побачити, як навчаються студенти і аспіранти в Нiмеччинi, поглибити знання німецької мови, вдосконалити методику її викладання.

 Факультет філології, до структури якого належать десять інститутів, є найбільшим факультетом Лейпцизького університету. Унiверситетські аудиторії новi і сучаснi, гарно оснащенi. Читальні зали бібліотеки зі зручними робочими місцями, у кожного читача є можливість підключити ноутбук, є вільний Wi-Fi. Центральна університетська бібліотека має величезний фонд, доступ до якого дозволено не тільки студентам і викладачам університету, а й мешканцям Лейпцига. Незвичним для мене було те, що бібліотека відкрита цілодобово.

      Отримавши такий чудовий шанс щодо стажування у країні, мову якої я викладаю, я намагаюсь максимально використати його, щоб після повернення до нашого університету більш якісно навчати студентів.

Галина Качан,
асистент кафедри іноземної філології і перекладу 

 
 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook