Відбувся круглий стіл «Державно-приватне партнерство та спільні технологічні ініціативи»

15 лютого 2017 року

14 лютого 2017 року Калачнюк Лілія Григорівна (керівник регіонального контактного пункту НУБіП України за тематичним напрямом «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали») разом з іншими керівниками НКП і РКП програми «Горизонт 2020» прийняла участь в одному із заходів, організованих МОН України, а саме: круглому столі «Державно-приватне партнерство та спільні технологічні ініціативи».
«Щоб повністю скористатися можливостями міжнародної співпраці, Україна має суттєво доопрацювати законодавство, особливо у сфері науки та інновацій». На цьому наголосив заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха під час круглого столу з питань державно-приватного партнерства та спільних технологічних ініціатив, що відбувся 14 лютого у МОН.


Захід проходив за участі європейських експертів і представників українських державних та неурядових організацій, бізнес-спільноти.
Заступник Міністра відзначив, що подібні обговорення є дуже важливими для української сторони, адже торік група провідних європейських експертів в межах програми «Горизонт-2020» провела аудит та представила звіт про стан дослідницької та інноваційної системи України. Частина рекомендацій цього звіту стосувалася якраз питань державно-приватного партнерства.
Координатор міжнародних проектів з дослідження та інновацій Європейської Комісії Тьєррі Деварс відзначив, що ефективне державно-приватне партнерство має ґрунтуватися на побудові взаємовигідного співробітництва між дослідниками та промисловцями.
«Необхідно вибудовувати потужні зв’язки між дослідницькими установами та індустріями, які будуть орієнтовані на шлях від базових досліджень до їх прикладних застосувань», – зауважив Тьєррі Деварс.
Під час заходу представники дослідницьких центрів Франції, Естонії, Німеччини, Польщі, Румунії поділилися власним досвідом упровадження проектів державно-приватного співробітництва та розповіли про їхню роль у Європейському дослідницькому просторі. Відтак учасники обговорили можливість залучення України до участі в цих проектах.


Також було презентовано відповідні ініціативи Уряду України та концепцію подальших кроків з розширення участі державних і приватних установ в програмах спільного державного та приватного співробітництва.
Слід відзначити, що круглий стіл відбувався у межах проекту RI-LINKS2UA – Strengthening Research and Innovation Links towards Ukraine – головною метою якого є подальша підтримка та зміцнення інтеграції України в Європейський дослідницький простір. План роботи проекту складається з 6 спеціалізованих робочих пакетів і включає, зокрема, міжнародний обмін знаннями, розширення та сприяння участі України в «Горизонті-2020», підтримку інновацій, координацію та управління проектами тощо.

Детальніше:
http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/
http://mon.gov.ua/usi-novivni/foto/2017/02/14/14-lyutogo-2017-roku-v-mon-vidbudetsya-kruglij-stil-«derzhavno-privatne-partnerstvo-ta-spil/
 

 

Л.Г. Калачнюк

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook