Практичній підготовці – належну увагу

9 лютого 2017 року

     7 лютого відбулось розширене засідання деканату разом із завідувачами кафедр агробіологічного факультету, яке проводив декан факультету Віктор Забалуєв. На засідання були запрошені проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, заступник начальника навчального відділу з питань практичної підготовки Олег Бачинський та представник Агрономічної дослідної станції Таїсія Григорусь. На засіданні було обговорено різні підходи щодо проведення практичної підготовки студентів і зокрема виробничої практики та термінів її проходження.

     Сергій Кваша наголосив, що практика повинна бути спланована так, щоб студенти пройшли в полі всі технологічні процеси.

     В обговоренні активну участь прийняли завідувачі кафедр, які відзначили важливість виробничої практики саме для агрономів. Кожна кафедра повинна мати свої бази практик. Щодо термінів проходження, то Віталій Жемойда і Григорій Демидась вважають недоцільним переривати практику. На думку інших дуже важливо студентам побувати на посівній і збиранні врожаю. Таїсія Григорусь наголосила на тому, що під час навчальних практик в навчально-дослідних господарствах студенти мають всі можливості опановувати практичні вміння. Олег Бачинський підняв питання щодо координатора практик у господарствах.

     На засіданні Сергій Кваша акцентував увагу на якості магістерської підготовки, оскільки саме вона є в центрі уваги у 2017 році. Найголовніше – об’єктивне оцінювання. Магістри повинні навчатися не в аудиторіях, а на виставках, конференціях, бібліотеках. 

     Григорій Подпрятов зазначив про необхідність поліпшення матеріально-технічної бази лабораторій кафедр для проведення якісних досліджень магістрами, аспірантами, НПП кафедри. 

Микола Іванюк,
заступник декана
агробіологічного факультету 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook