На факультеті тваринництва та водних біоресурсів 2017 рік оголошено роком створення сучасних навчальних лабораторій

5 лютого 2017 року

     У руслі виконання програми «Голосіївська ініціатива-2020» та з метою підведення підсумків щодо результативності діяльності структурних підрозділів у 2016 році та формування подальших шляхів розвитку і відповідних завдань на 2017 рік на факультеті тваринництва та водних біоресурсів впродовж декількох днів відбулися співбесіди з усіма без виключення кафедрами та їх співробітниками.
     Тож відповідно складеного заздалегідь графіку кожен завідувач з усіма членами своєї кафедри звітували про пророблену роботу і плани на поточний рік.

Изображение

Изображение

     Питанням №1 для факультету, як зазначали усі, залишається профорієнтаційна робота та створення сучасних лабораторій. Минулого року факультет успішно справився з вступною компанією, тож не має права збавляти оберти і спочивати і цього року. З метою залучення молоді на навчання до нашого університету викладачі кафедр активно працюють не тільки у Сумській області, але й по всій території України.

      Стосовно кадрового забезпечення кафедр, як зазначали їх керівники, у всіх випадках вони є самодостатніми, є наукові школи, які передають молоді свої сильні традиції і патріотизм до спеціальностей, за якими здійснюється підготовка викладачів на факультеті. 
      Навчально-методичне забезпечення дисциплін, які закріплені за кафедрами у більшості випадків є достатнім, проте не всі електронні навчальні курси є атестованими і це є одним із завдань на поточний рік.

      Не менш важливим питанням, як зазначив декан Вадим Кондратюк є покращення матеріально-технічної бази лабораторій факультету. З цією метою кожна кафедра факультету до кінця 2017 року має оснастити мінімум одну лабораторію сучасним обладнанням і реактивами: кафедра біології тварин – лабораторію біології та лабораторію зоогігієни, кафедра розведення, генетики та біотехнології тваринництва – лабораторію генетики та селекції тварин, кафедра годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д.Пшеничного – лабораторію оцінки якості кормів, кафедри рибогосподарського напряму – навчально-науковий центр водних біоресурсів.

      Одним із ключових питань, які у своїх виступах зазначали як завідувачі кафедр, так і науково-педагогічні працівники, є вивчення іноземної мови співробітниками кафедр. Без знання мови ми у повній мірі не можемо претендувати на серйозні закордонні гранти, брати участь у міжнародних програмах, друкуватися у солідних закордонних виданнях. Тому перед колективом кафедр поставлено завдання вивчення іноземних мов, підготовки грантів і збільшення публікацій у виданнях, які входять у міжнародні наукометричні бази даних Scopus та WoS.
      Кожен, без виключення, науково-педагогічний працівник під час співбесід у своїх коротких виступах окреслив своє місце у розвитку кафедри і факультету вцілому, окреслив шляхи подальшої роботи.

      У 2017 році факультет буде проводити два других етапи Всеукраїнських студентських олімпіад з «Водних біоресурсів та аквакультури» і «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва», а також візьме участь у Міжнародному конгресі з іхтіології та проведе у своїх стінах Х Міжнародну науково-практичну конференцію «Сучасні проблеми теоретичної і практичної іхтіології». Це потребує від нас немалих зусиль по підготовці і проведенню цих заходів на високому рівні.
      У поточному році з метою популяризації факультету і спеціальності заплановано проведення Всеукраїнського студентського конкурсу наукових робіт з «Годівлі тварин і технології кормів ім. акад. І.І. Ібатулліна»

      Тож підводячи підсумки декан Вадим Кондратюк відмітив, що 2016 рік був не простим як для всього університету, так і для факультету вцілому, але в той же час, хоч і є ще багато питань, він розвивається, не стоїть на місці і в такому ж дусі весь колектив факультету буде продовжувати роботу і у 2017 році.

С. Грищенко,
заступник декана
факультету тваринництва та водних біоресурсів 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook