Гурток «Біологія мікроорганізмів»: вивчаємо обраний фах цікаво

16 січня 2017 року

     Складно уявити сьогодення без наукового багажу знань і досвіду про мікроорганізми та їх вплив на життя рослин, тварин та людини. Кожної хвилини ми поглинаємо мікроби разом з їжею, водою та повітрям. Саме мікроорганізми – їх шкідливість та користь детально вивчають студенти – члени наукового гуртка «Біологія мікроорганізмів», що уже не один рік успішно функціонує при кафедрі молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки. Причому вивчають не тільки з літератури, а й з власних експериментів вони роблять висновки про мікрофлору навколишнього середовища і навіть свого організму.

 

     Робота у науковому гуртку з мікробіології, передусім самостійна. Це сприяє формуванню творчої особистості майбутніх захисників рослин, біотехнологів, агрономів-практиків та захисників, біотехнологів, агрономів – науковців. Тут вони опановують також методики роботи з біосенсорами – приладами, які швидко діагностують стан рослин і продуктів харчування на наявність враження різними патогенами. Експеременти по експрес-діагностиці впливу мікробіоти на стан рослин проводяться в лабораторії біосенсорики кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки за консультацією професора Миколи Стародуба.

     Сьогодні до роботи у науковому гуртку «Біологія мікроорганізмів» залучені студенти другого та третього курсів напрямів підготовки “Захист рослин”, “Біотехнологія”і “Агрономія”. Вони розвивають професійні навички, творчий підхід, уміння користуватися різноманітними джерелами знань, використовувати сучасні методи досліджень і, звісно, поглиблюють теоретичнізнання з мікробіології та розширюють загальний і професійний кругозір.

 

     Крім того, заняття гуртка допомагають у підготовці до іспитів і заліків, а також написання дипломних робіт. Гуртківцям пропонуються на вибір теми і плани до них, адже тут розглядають теми, які зацікавили самих студентів.

Тож запрошую приєднуватися всіх бажаючих!

Марія Феделеш-Гладинець,
науковий керівник гуртка,
доцент кафедри
молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook