Між науковцями НУБіП та Орегонського університету (США) відбулася наукова дискусія про вплив порушень на динаміку вуглецю в лісових екосистемах

16 грудня 2016 року

     15 грудня 2016 року в НДІ лісівництва та декоративного садівництва відбувся науково-практичний семінар «Вплив порушень на запаси і динаміка вуглецю в лісових екосистемах». На семінарі було представлено і обговорено результати дослідження динаміки вуглецю в біомасі лісових екосистем вчених з Орегонського університету (Oregon State University) та Національного університету біоресурсів і природокористування України.

     У рамках семінару ключовою була доповідь доктора Михайла Яцкова, присвячена оцінюванню впливу порушень на динаміку вуглецю в лісах прибережної Аляски. Свої дослідження М. Яцков проводив у складі дослідницької групи в Орегонському університеті під керівництвом відомого вченого доктора Марка Хармона (Dr. Mark Harmon).

     

     Крім того, на семінарі Михайло Яцков представив особливості проведення інвентаризації лісів у Сполучених Штатах Америки і поділився досвідом роботи у Програмі інвентаризації лісів прибережної Аляски (Південно-західна науково-дослідна станція, Лісова Служба США).

     У режимі наукової бесіди досвідом дослідження динаміки вуглецю в біомасі лісових екосистем в Україні поділилися проф. Петро Лакида, доц. Андрій Білоус, доц. Роман Василишин та аспіранти ННІ лісового і садово-паркового господарства. Професор кафедри лісового менеджменту Роман Василишин також здійснив презентацію авторської монографії «Ліси Українських Карпат: особливості росту, біологічна та енергетична продуктивність».

     Обмін науковим досвідом відбувся за участі докторантів, аспірантів та магістрів-дослідників НУБіП України, що є важливою складовою міжнародного співробітництва на шляху до вирішення актуальних проблем розвитку лісового господарства та підготовки молодих науковців і фахівців з лісівництва.

     Окрема подяку за участь у підготовці семінару висловлюємо доценту кафедри декоративного садівництва та фітодизайну Анжелі Дзибі.

Віктор Миронюк,
доцент кафедри лісової таксації
та лісовпорядкування 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook