Магістерська робота українського студента з НУБіП високо оцінена польською професурою

15 грудня 2016 року

     Між ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України і відділом інженерії продукції Варшавського університету вже п’ятий рік діє спільна угода про підготовку магістрів за системою подвійних дипломів за програмою «Енергетика і автоматика біотехнологічних систем в АПК». Вона передбачає навчання наших студентів протягом двох семестрів у Варшавському університеті наук про життя і одного – в НУБіП  України.

     Протягом попередніх років у межах цієї програми у Польщі успішно навчалися та захистили дипломні роботи Ростилав Баценко і Станіслав Горбачевський. А сьогодні в ролі дипломника виступав ще один наш студент – Юрій Копійка, який з жовтня минулого року навчався там же, у Варшаві.

     Була створена міжнародна екзаменаційна комісія, до якої ввійшли д.т.н., професор Валерій Федорейко (Тернопільський педагогічний університет, завідувач кафедри) – голова комісії, д.т.н., професор Анджей Хоховскі (Варшавський університет наук про життя, завідувач кафедри), д.т.н., професор Павел Обставскі (Варшавський університет наук про життя), д.т.н., професор Володимир Козирський (директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України), к.т.н., доцент Володимир Решетюк (доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка), Мартинюк Л.В. (асистент кафедри електропостачання). 

Изображение

     Процедурою захисту передбачено регламент на 1 годину. Протягом цього часу голова комісії оголошує вихідні документи і дані стосовно захисту і студента, далі 20 хв на доповідь (польською мовою) з презентацією, потім використовуючи електронні ресурси НУБіП України системи moodle студент отримує два випадкових питання із 60, що охоплюють курс навчання в магістратурі, далі йдуть відповіді на усні запитання членів екзаменаційної комісії і отриманих з електронної системи (час на підготовку не виділяється). По завершенні запитань і відповідей надають відгуки наукові керівники роботи (Хоховскі А. і Козирський В.). Завершенням захисту є виступи-обговорення членами комісії роботи студента (у присутності студента), його рівня знань і пропозицій оцінки захисту. Загальна оцінка дипломної роботи має три складові – середній бал за час навчання в магістратурі, захисту дипломної роботи, відповіді на додаткові питання.
     Захист магістерської роботи студент Юрія Копійки пройшов успішно із загальною оцінкою 5 балів, відповіді на додаткові питання 4,7 бали і середній бал за курс навчання – 4,5 бали. Підсумкова оцінка в такому випадку округлюється до 5 балів (відмінно).
 

Изображение

     Сьогодні за цією ж магістерською програмою у Варшавському університеті наук про життя з 1 жовтня ц.р. навчаються ще чотири студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереженняВладислав Берека, Євген Кордик, Вадим Передерій і Владислав Галицький. Очікуємо  від них таких же хороших результатів.

Семен Волошин ,
заступник директора
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook