Освітньо-наукова співпраця з розвитку аграрного сектору економіки України продовжується

13 грудня 2016 року

     Актуальність розвитку сільського господарства нашої країни викликає значний інтерес у світі, як в освітньо-науковому середовищі так і в середовищі бізнесу та міжнародної діяльності. Збільшення інтересу до українського сільського господарства продиктоване загальним зростанням потреби в продуктах харчування та відповідними можливостями нашої країни для задоволення певної частини зростаючих потреб.
     У зв’язку з розробкою міжнародного проекту до нашого університету завітав 7 грудня, професор Гарольд фон Вітцке з Університету Гумбольта в Берліні з метою представити студентському і науковому загалу нашого університету свої дослідження в даному напрямку.

     Як Почесний доктор НУБіП України професор Гарольд фон Вітцке прочитав англійською мовою лекцію на тему «Необхідність ліберального торгового режиму для сучасного, високопродуктивного та інноваційного сільського господарства». На лекції були присутні студенти економічного факультету та факультету аграрного менеджменту, а також науково-педагогічні працівники зазначених факультетів.

     Після лекції було проведено обговорення подальшої наукової та навчальної співпраці в рамках зазначеної вище тематики між академіком Сергієм Квашею та професором фон Вітцке

     Зазначимо, що дружні відносини між науковцями мають понад п’ятнацятирічну історію. Вони започаткувались на початку століття під час формування в університеті навчального курсу з аграрної політики. Згодом професор фон Вітцке став Почесним доктором нашого університету.

Олександр Лабенко,
заступник декана економічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook