Відкрите практичне заняття з дисципліни «Родентологія» проведено на кафедрі інтегрованого захисту та карантину рослин

8 грудня 2016 року

 

На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології  проведено відкрите практичне заняття з дисципліни «Родентологія» для студентів 4-го курсу 1 групи ОКР «Бакалавр» доцентом Бондаревою на тему: «Вивчення біоекологічних особливостей мишовидних гризунів, прогноз їх шкідливості і основні методи регулювання чисельності на посівах сільськогосподарських культур». На занятті були присутні члени кафедри інтегрованого захисту і карантину рослин: завідувач кафедри А. Г. Бабич, доценти Т.О. Чернега і О.А. Бабич.

Студенти взяли активну участь в вивченні найбільш поширених і шкідливих гризунів з родин полівкові та мишині, які зустрічаються і шкодять на посівах України. Визначали видовий склад домінуючих гризунів за визначниками. Разом з викладачем студенти ознайомилися з методами регулювання чисельності мишовидних гризунів. Особливу увагу звернули на організаційно-господарські, хімічні і мікробіологічні. Враховуючи польові обліки мишовидних гризунів, що були проведені на минулому занятті склали попередній прогноз динаміки популяції і шкідливості мишей і полівок. У кінці заняття наочно ознайомилися з цими шкідливими організмів в біоагроценозах.

Загалом практичне заняття було проведено на достатньому методичному рівні із залученням сучасних технічних засобів. Проаналізовано і обговорено на засіданні кафедри і схвально оцінено її співробітниками.

 

О.А. Бабич

Доцент кафедри інтегрованого захисту і карантину рослин

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook