Ректорат: підготовка до зимової екзаменаційної сесії та нова якість проведення лабораторних і практичних занять

5 грудня 2016 року

     5 грудня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Очільник університету коротко проаналізував хід проведення відкритих лабораторних і практичних занять на кафедрах. У той час, коли більша частина викладачів відповідально ставиться до цієї справи, деякі їхні колеги готуються до занять не якісно. Більш грунтовно у розрізі кожної кафедри і факультету чи ННІ проаналізує навчальна частина та надасть методичні рекомендації щодо поліпшення змісту і форм проведення таких видів занять. Ще одне питання, на якому акцентував увагу ректор, стосувалося, перш за все, господарських служб – найближчі дні очікується значне пониження температури повітря, тому треба тримати на контролі систему опалення.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на підготовці до зимової екзаменаційної сесії. З сьогоднішнього дня стартували залікові тижні, а за два тижні розпочнуться іспити. Цей процес має пройти організовано, а знання студентів – об’єктивно оцінені.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук повідомив про завершення відбору 15 кандидатів на навчання з радіобіології в Норвезькому університеті наук про життя. Також на цьому тижні гуманітарно-педагогічний факультет прийматиме гостей з Німеччини, які братимуть участь в заходах, організованих кафедрами іноземних мов.

     Учений секретар Оксана Барановська наголосила на необхідності підготовки звітів про діяльність структурних підрозділів та загальноуніверситетського в 2016 році. 

    Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про результати впровадження програми енергозбереження. На сьогодні по теплу ми маємо такі ж витрати, як і в минулому році, хоча цьогорічний листопад був набагато холодніший. Йдуть великі витрати електроенергії, деякі об’єкти не вкладаються в доведені ліміти, тому це питання буде ґрунтовно розглянуте на відповідній нараді за участі деканів, директорів, комендантів корпусів та завідуючих гуртожитками.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про плани підготовки аспірантів на 2017 рік. Головна мета, щоб якомога більша кількість аспірантів захищала дисертації в відведені для цього терміни. Цього тижня будуть проаналізовані дані рейтингу науково-педагогічних працівників та підбиті попередні підсумки. Що ж до діяльності навчально-дослідних господарств, то нашими фахівцями підготовлений проект програми посівної кампанії. Також розпочинаються звіти науково-дослідної роботи вчених у 2016 році на факультетах та в ННІ.

     Підбиваючи підсумки ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші – вести постійний контроль за організацією зимової екзаменаційної сесії, спільно з відділом кадрів підготувати графік стажувань членів ректорату в інших університетах у січні 2017 року. Вадиму Ткачуку – вести моніторинг фінансової ситуації та корегувати бюджет університету на 2017 рік. Валерію Іщенку – контролювати хід будівельних робіт у корпусі №3, розробити та узгодити зі студентською організацією план ремонтних робіт на 2017 рік. Ігорю Ібатулліну – провести нараду по ефективному використанню енергоресурсів, завершити виконання наукових тем, розробити план проведення виїзних засідань комітетів Верховної Ради України 14 грудня. Оксані Барановській – контролювати підготовку звітів про діяльність університету у 2016 році, оприлюднити план заходів з реалізації програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020» на 2017 рік.

     На ректораті розглядалися і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook