23 листопада 2016 року відбулося відкрите практичне заняття к.е.н., доцента кафедри біржової діяльності Шиндирука Івана Петровича

29 листопада 2016 року

 Згідно з графіку щодо проведення викладачами економічного факультету відкритих лекційних, практичних, лабораторних та семінарських занять 23.11.2016 р. на 2 парі в аудиторії 509 навчальний корпус № 10 відбулося відкрите практичне заняття к.е.н., доцента кафедри біржової діяльності Шиндирука Івана Петровича з дисципліни «Біржовий фондовий ринок» для студентів ОС Магістр 1 р.н., спеціальності «Біржова діяльність» на тему: «Оцінка цінних паперів (фундаментальними методами)».
Вивчення даної теми є складовою навчального плану з вивчення дисципліни «Біржовий фондовий ринок».
Метою практичного заняття було сформувати та закріпити у студентів навики з визначення економічно обґрунтованих цін на фінансові інструменти (акції, облігації підприємств), навчити їх користуватися спеціальними методами інвестиційної оцінки цінних паперів. Надати їм потрібну інформаційну базу для фундаментальної оцінки.

Практична робота студентів була підкріплена відповідним навчально-методичним матеріалом, що включав: короткий робочий зошит з методичними вказівками для виконання відповідних завдань, перелік інформаційних джерел для збору потрібної інформації, приклади проведення відповідних розрахунків для обчислення обґрунтованих (цільових) цін.


У результаті активної роботи студенти у формі роботи у групах навчилися використовувати спеціальні інформаційні джерела для визначення економічно обґрунтованої ціни цінних паперів порівняльним (ринковим) та доходним методами оцінки. Практично були використані отримані навички при оцінці цінних паперів ряду українських підприємств, що торгуються на українських фондових біржах з метою визначення недооцінених та переоцінених акцій українських компаній для відбору їх для подальшого інвестування чи середньострокової торгівлі.
У процесі відповіді на питання студентів щодо практичної роботи були надані додаткові пояснення щодо використання отриманих знань у майбутній професійній діяльності. Активність роботи студентів при виконанні відповідних розрахункових завдань була відмічена позитивними оцінками.
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook