Діалог адміністрації зі студактивом: сесія без хабарів, енергозбереження і лад в гуртожитках

29 листопада 2016 року

     29 листопада за участю ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання голів студентських рад, студентських організацій та завідувачів гуртожитків. Оскільки вже незабаром розпочнеться зимова сесія і завершиться перший семестр, то на ньому розглядалися питання проживання студентів після закінчення навчання, академічна успішність та інше.

     Звертаючись до присутніх, Станіслав Миколайович зазначив, що, незважаючи на фінансові труднощі, всі комунальні послуги, стипендії і зарплати проплатили. Сподіваємось, що рік завершимо теж успішно. Але щодня маємо дбати про скорочення енерговитрат. У сьогоднішніх умовах можемо ще заощадити 30-50%. Прикро, але й досі є випадки неефективного використання енергоносіїв. Це стосується в тому числі і гуртожитків. Тому ректор закликав присутніх відчувати себе господарями та брати відповідальність. Укотре очільник вишу наголосив, що студенти повинні навести і підтримувати порядок у студентських помешканнях. До кінця грудня завершиться перший семестр, продовжив Станіслав Ніколаєнко. Якщо не буде ніяких змін, другий семестр розпочнеться 6 лютого. Але ми всі готуємося і до гіршого варіанту – навчатися протягом двох-трьох тижнів дистанційно через електронні навчальні курси, якщо будуть проблеми з комунальними послугами. Ректор також закцентував увагу на перебігу сесії. Якщо раніше за нестатутні відносини звільняли викладачів, то тепер будуть і відраховувати студентів, які в цьому беруть участь. Нестатутним відносинам – не місце в університеті і крапка, підкреслив Станіслав Ніколаєнко. Мова йшла і про одне з головних завдань – відновлення третього навчального корпусу. Тож ректор проінформував про хід робіт у ньому. До нового року основні заплановано завершити. Це дасть змогу вивільнити аудиторний фонд. Також Станіслав Ніколаєнко представив студактиву проект великого герба університету, який винесений для обговорення. 

     Із залу прозвучало запитання про калькуляцію вартості використання електроприладів у гуртожитках. На що ректор дав доручення проректору Вадиму Ткачуку оприлюднити відповідну інформацію. 

     

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша порушив питання структури управління і співпраці студентського самоврядування з керівництвом вишу у нас і за кордоном. Також звернувся до студактиву з вимогою проконтролювати виселення випускників.
     Директор студмістечка Сергій Стецюк додав, що випускники-магістри матимуть можливість проживати в гуртожитку за окремим договором. Вартість за ліжко-місце складатиме орієнтовно 950 гривень за місяць.

     

     Начальник відділу виховної роботи та студентських справ Микола Любінський доповів про зміни до академічного рейтингу студентів, який повинні заповнювати всі без виключення. Серед іншого у документ додали на вимогу студентської організації новий шостий блок, в якому йдеться про проведення різних заходів. 

     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко проінформував про підсумки конкурсу на кращий студентський гуртожиток. Тож третє місце посіли гуртожитки №№ 6 і 7, друге - №№ 3 і 10, а перше - №5. Їх завідувачам вручили подарунки – будівельне приладдя.

     

     

     На засіданні розглядали й інші питання студентського життя.

Ольга Наконечна 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook