Першокурсниця Айджахан Кертікова: мрію відкрити власну юридичну фірму

29 листопада 2016 року

     НУБіП користується попитом серед вступників не тільки на теренах нашої країни, а й далеко за її межами. Так, іноземні студенти теж його обирають, аби здобути якісну освіту. Одним із найпопулярніших серед іноземців є юридичний факультет і його спеціальності. Тож сьогодні розмова з першокурсницею Айджахан Кертіковою, яка приїхала в Україну з міста Мари Республіки Туркменістан.

– Розкажи, як стала студенткою юридичного факультету.
– Мій брат раніше здобував освіту в Україні. А я завжди ще з дитинства мріяла стати адвокатом. Звичайно хотіла навчатися в Києві. А вже у виборі вишу допоміг мій представник Євген Мокрий. Саме він розповів мені про НУБіП та разом із співробітником міжнародного відділу університету Володимиром Афанасенком допоміг підготувати необхідні документи для вступу. І ось я тут вивчаю міжнародне право.

– Як перші місяці навчання? Чи є мовний бар’єр?
– У мене гарна група, яка коли звертаюся, завжди допомагає. Легко дається фізкультура, бо маю добру фізичну підготовку, а ще латинська та англійська мови. Трохи важче міжнародне право. Там без зубріння не обійтися, що як і кожному студенту не дуже до вподоби. Але я розумію, наскільки це важливо – знати дисципліни за фахом. Щодо мови, то ще не зовсім добре розумію українську, тому хотілося хоча б спочатку, аби лекції саме для іноземних студентів читали російською або ж давали російськомовний електронний їх варіант.

– Чим цікавишся, крім навчання?
– Маю два хоббі: готувати і танцювати. Поки що гастрономічні уподобання не змінилися, бо з українською кухнею ще не знайома, улюблена страва- плов. А щодо другого, то я займалася раніше в державному ансамблі народними танцями. При нагоді було б добре і тут в університеті продовжувати танцювати.

– Які професійні плани на майбутнє?
– Хочу успішно закінчити університет, бути добрим фахівцем, повернутися на батьківщину і вже там, в Туркменістані, відкрити власну юридичну фірму.

Розмовляла Ольга Наконечна 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook