Науковці кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології продовжують співпрацю з Новим каналом

23 листопада 2016 року

Команда проекту "Ревізор" досліджувала придатність пляжів до купального сезону. В одному із санаторіїв журналісти взяли пісок із сечею собаки та морську воду і направили їх у лабораторію для визначення придатності для купальння. Результати дослідження показали, що кількість бактерій групи кишкових паличок (БГКП) у дослідних зразках була понад норми.
Для коментування цих результатів команда проекту "Страсті за ревізором" запросила науковців кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології. Цього разу мікробіологом-експертом була доктор ветеринарних наук, професор, завідувач кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Т. В. Мазур.
Тетяна Василівна прокоментувала отримані результати аналізу піску, проведеного лабораторією, розказала в чому полягає небезпека користування пляжем з такими показниками БГКП, і наголосила, що за наявності у сечі цієї собаки лептоспір, такий пісок служив би фактором передачі вкрай небезпечних для людини, особливо для дітей, хвороб, як лептоспіроз чи хламідіоз.
І журналісти Нового каналу, і глядачі отримали повну інформацію щодо проведеної експертизи. Т.В. Мазур пообіцяла і надалі надавати консультації з мікробіології проектам "Ревізор" та "Страсті за ревізором".
Незабаром Новий канал покаже запис цієї передачі.

О.В. Яблонська

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook