Питання проектування, формування та збереження сучасного ландшафту обговорили на Всеукраїнській науково-практичній конференції

19 листопада 2016 року

На базі ННІ лісового і садово-паркового господарства 17-18 листопада 2016 року відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасний ландшафт: проектування, формування, збереження», присвячена 15-річчю створення кафедри ландшафтної архітектури та садово-паркового будівництва та 20-річчю відновлення підготовки фахівців за спеціальністю «Садово-паркове господарство».

Урочисте відкриття конференції провів ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, професор Ніколаєнко С.М.

Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства, професор Лакида П.І. провів представлення учасників та гостей конференції. У роботі конференції взяло участь 97 учасників з різних регіонів України. Головуючі пленарного засідання: Білоус А.М., директор Науково-дослідного інституту лісівництва та декоративного садівництва НУБіП України; Шумик М.І., заступник директора з наукової роботи Ботанічного саду ім. М.М.Гришка НАН України; Чаус О.М., голова Асоціації ландшафтних архітекторів України.

Співорганізаторами конференції виступили Національний ботанічний сад  ім. М.М. Гришка НАН України, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв України, Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка, Білоцерківський національний аграрний університет, Національний авіаційний університет, Асоціація ландшафтних архітекторів України.

З доповіддю про стан та перспективи розвитку ландшафтної архітектури та садово-паркового господарства у НУБіП України виступила завідувач кафедри, доцент Сидоренко І.О.

 

Матеріали конференції опубліковані у збірнику тез доповідей. У рамках конференції проведено міжвузівську виставку наукових та творчих студентських робіт.

Цікаві природні і паркові пейзажі України та світу були представлені в межах організованої фотовиставки «PHOTOLAND-2016».

З ініціативи доцента кафедри ландшафтної архітектури та садово-паркового будівництва Кушніра А.І. й співорганізатора конференції, заступника директора  Національного ботанічного саду  ім. М.М. Гришка НАН України Шумика М.І. біля навчального корпусу №1 висаджено пам’ятне дерево ялицю корейську на честь заснування кафедри.

Для гостей та учасників конференції було організовано екскурсію по території НУБіП України.

Завідувач кафедри ландшафтної архітектури

та садово-паркового будівництва

Сидоренко І.О.

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook