ХІІІ Міжнародний фестиваль-огляд релігійної та паралітургічної пісні.

17 листопада 2016 року
Польща м. Семятичі

11-13 листопада2016 року в Польщі в місті Семятичі відбувся ХІІІ Міжнародний фестиваль-огляд релігійної та паралітургічної пісні. Організатором цього проекту виступає Інститут православної культури в Семятичах. За традицією, що склалася, на фестиваль з’їжджаються творчі вокальні колективи з усієї Польщі, а також з інших країн (Білорусії, України тощо). В цьому році  в огляді участь прийняли 22 колективи різного складу (хори, гурти, ансамблі, квінтети, вокальні колективи Недільних шкіл та фольклорні студії). Від Національного університету біоресурсів та природокористування України була запрошена до перегляду та участі у заходах асистент кафедри культурології Ніна Мелікова.

Три дні під сводами найбільшого православного храму в Семятичах лунала духовна музика acapella. Вражає різноманіття представлених для уваги слухачів вокальних творів – традиційні духовні псальми у різних аранжуваннях та редакціях у виконанні дитячого ансамблю Недільної школи та приходських аматорських колективів, народні пісні на релігійну тематику від фольклорних гуртів та студій, класичні хорові концерти і паралітургійні твори сучасних композиторів у виконанні професійних хорових колективів.

Особливо приємним є той факт, що творче спілкування учасників заходу по завершенні кожного дня огляду тривало і за межами фестивальної сцени, перетворюючись у пісенні змагання. А найулюбленіші пісні для дозвілля і розваги багатьох учасників - саме українські.

>

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook