Студенти побували на печерських пагорбах і відвідали Будинок Уряду

13 листопада 2016 року

     Відвідування нових місць робить наше життя змістовнішим та яскравішим. Минулого року ми ділились своїми враженнями про екскурсію до Верховної Ради - законодавчого органу країни, а цьогоріч вирішили дізнатись про історію та особливості діяльності виконавчої влади України, тобто її Кабінету Міністрів. Задля цього – спланували відвідування Будинку Уряду. Це не було зовсім просто, адже ця споруда - режимний об’єкт. Саме тому ми мали завчасно подати лист-заявку, список учасників екскурсії та пройти паспортний контроль. Все дуже-дуже серйозно. Навіть впродовж всієї екскурсії нас супроводжував не лише її куратор, але ще й співробітник охорони.    

      Нарешті ми на початку нашої тригодинної подорожі – в Музеї історії урядів України, експозиція якого розповідає про діяльність урядів, що існували на території сучасної України від 1917 року до наших днів. В одному з його залів відтворений вигляд робочого кабінету Голови Ради Міністрів УРСР, де збереглися тогочасні меблі та інші елементи інтер’єру.

  

    Надзвичайно зацікавила нас експозиція подарунків державі, одержаних в різний час керівниками та членами урядів України – тут зброя, килими, коштовний посуд, раритетні видання, вишукане вино, а часом, якісь зовсім прості речі…
     Після перегляду короткого документального фільму про історію урядів ми повернулись в сьогодення і навіть стали, до певної міри, співробітниками цієї небуденної будівлі, інтер’єри якої нам були дуже знайомі з щоденних випусків теленовин. Пройшлися довжелезними коридорами, відвідали Велику залу засідань, потім Малу (проте яку урочисту!), посиділи в прес-центрі і скрізь багато-багато фотографувалися!    

     Особливим сюрпризом для нас стали презенти – буклети на згадку, а також чудове подарункове видання-триптих «Уряди України». Його перша частина описує діяльність урядів Центральної ради, Української держави, Української Народної Республіки доби Директорії, Західноукраїнської Народної Республіки, Криму, Карпатської України; друга – нагадує про уряди Радянської України, третя – вказує на досягнення урядів незалежної України.
    Вся наша екскурсійна група (4 курс, 2 і 3 групи агробіологічного факультету) висловлює подяку завідуючому сектором комунікативних технологій департаменту інформації та комунікацій з громадкістю Секретаріату КМУ Татаренку Володимиру Борисовичу за організацію та проведення екскурсії.

Доцент кафедри кормовиробництва,
меліорації і метеорології
Анна Ярош
Студент 4 групи 3 курсу
агробіологічного факультету
Тарас Малаховський

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook