Круглий стіл "Дорадництво: як перетворити знання на гроші". День 2.

9 листопада 2016 року
м. Київ, Експоплаза

Круглий стіл «Дорадництво: як перетворити знання на гроші», що проходив під час Міжнародної вистаіки  «ІнтерАгро 2016»  зібрав багато цікавих учасників – фахівців, науковців, практиків.

Інформативною була презентація  професора Талавирі М.П., НУБіП України, про біоекономіку, її сучасний стан, перспективи  та дорадчій супровід.  Він наголосив, що біоекономіка основана на знаннях і тримається на трьох китах: інформаійних, нано-  та біотехнологіях. Вона буде успішно розвиватись в трикутнику: держава;  бізнес і суспільство за допомогою дорадництва.

Доповідь професора Збарського В.К., НУБіП України,  на тему: «Нормативно-правова база дорадництва в Україні» перекликалась із яскравими виробничими прикладами.

Завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин НУБіП України  Гетя А.А., приділив увагу ролі  дорадництва  в інноваційному розвитку тваринництва підкресливши необхідність організації спільноти практиків  з тваринництва на електронній платформі НУБіПУ  е.Дорада.

Цікавою була презентація Божук Т.І., доктора географічних наук, доцента  з НУ «Львівська політехніка» про формування туристичного продукту на прикладі Жовківського району Львівської області, де були розкриті  шляхи взаємодії дорадників з організаторами сільського зеленого туризму в плані її його найширшої  популяризації.

Треба відмітити велику зацікавленість учасників до презентації  голови родинної ферми «Поліські кози» Трухачової І.А., яка разом із засновником- сином Любомиром внесла  пожвавлення в обговорення корисності козячого молока та виробів із нього і можливості, при бажанні, досягти успіху у розвитку своєї справи.

 

Тетяна Кальна-Дубінюк

 

завідувач кафедри аграрного

консалтингу та сервісу

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook