ФАКУЛЬТЕТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ НАЛАГОДЖУЄ СПІВПРАЦЮ З ЛИТОВСЬКИМ УНІВЕРСИТЕТОМ МЕДИЧНИХ НАУК

9 листопада 2016 року

8 листопада на запрошення декана факультету ветеринарної медицини, академіка Миколи Цвіліховського, на факультет ветеринарної медицини завітав доктор Петрас Мачульскіс (Petras Mačiulskis), який працює в Україні у рамках твінінгового проекту з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Також гість є представником факультету ветеринарної медицини Литовського університету медичних наук, який є найбільшим вищим навчальним закладом для медико-біологічних наук у Литві і складається з двох основних факультетів: медичного і ветеринарного. Факультет ветеринарної медицини, де на даний час навчається понад 1300 студентів, є єдиною установою у Литві, яка готує магістрів за напрямами ветеринарної хірургії і безпеки харчових продуктів. До складу факультету входять 4 відділи, 2 клініки для тварин і патологоанатомічний центр.


На зустрічі гостя супроводжували співробітники міжнародного відділу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольга Шевченко і Олена Курята. Факультет ветеринарної медицини представляли декан факультету Микола Цвіліховський, директор НДІ здоров’я тварин Дмитро Засєкін, заступник декана факультету ветеринарної медицини Василь Данілов, завідувач кафедри гігієни тварин та санітарії імені професора А.К. Скороходька Микола Захаренко, доцент кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин Микола Малюк.


Доктор Петрас Мачульскіс мав змогу ознайомитися з навчальною і науковою діяльністю факультету, а також відвідати музеї кафедр паразитології та тропічної ветеринарії і анатомії, а також обговорити актуальні питання налагодження співробітництва.
Сподіваємось на розвиток подальшої плідної співпраці між факультетами ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України та Литовського університету медичних наук.
 

Марина Галат,
координатор міжнародних проектів
факультету ветеринарної медицини

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook