Ректорат – студентське самоврядування. Конструктивний діалог триває

31 жовтня 2016 року

 В останній день жовтня відбулася традиційна зустріч керівництва університету з новообраними очільниками органів студентського самоврядування – головами студрад гуртожитків та студорганізацій факультетів і ННІ. 

 
У вступному слові ректор Станіслав Ніколаєнко пригадав характеристику нашого університету, яку міністр освіти і науки Лілії Гриневич дала під час минулого засідання вченої ради: ми – на сьогодні вищий навчальний заклад України, який найдинамічніше розвивається. Це заслуга і студентів, які мають продовжувати виконувати головне завдання: якісно оволодівати знаннями. Ректор провів паралелі з іншими навчальними закладами, які не мають потреби мати величезну матеріально-технічну базу, тому їм легше змагатися за високі позиції в рейтингах. Проте, ми, незважаючи ні на що, входимо до десятки найкращих в України. Звісно, маємо чимало проблем, і головна з них – нестача фінансування. Не так швидко, як хотілось би, йдуть ремонтні роботи, оновлюється матеріально-технічна база. 
 
Станіслав Ніколаєнко запропонував студентському самоврядуванню налагодити системну роботу. Як приклад, навів план роботи адміністрації на місяць – щопонеділка засідання звуженого ректорату, останні вівторок та середа – засідання ректорату та вченої ради.
 
 
 
У нараді взяли участь перший проректор Ігор Ібатуллін, проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, учений секретар Оксана Барановська, директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко, директор студмістечка Сергій Стецюк, завідувач кафедри фізвиховання Микола Костенко, завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк, завідувач оздоровчим відділом Вячеслав Крупка, голова профспілки студентів та аспірантів Олексій Муравський, начальник відділу комплексної безпеки Василь Моісеєв.
 
Голова центральної виборчої комісії Дмитро Стецюк офіційно оголосив результати виборів. З результатом у 44,19% переміг студент ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Ілля Вакарчук, який представив своїх колег – керівників студентських організацій факультетів та ННІ і студентських рад гуртожитків. 
 
Ілля Вакарчук зупинився на питаннях стипендіального забезпечення, яке з нового року буде проходити за новим порядком, оновлення складів вчених рад факультетів, заходах, що заплановані на найближчий період. На думку новообраного голови Студентської організації, потрібно активізувати медійну роботу, поліпшити інформованість студентів про всі події студентського життя.
 
Сергій Кваша акцентував увагу на відчутті залученості студентства до діяльності університету. Потрібно бути патріотами свого навчального закладу, відвідувати усі заходи, підтримувати спортивні команди тощо. У світлі підготовки до проведення Дня студента проректор закликав студентське самоврядування долучитися до організації заходів на своїх факультетах та в ННІ.
 
Олександр Павелко, голова СО факультету харчових технологій та якості продукції АПК, звернувся до керівництва з проханням організувати безкоштовні курси з вивчення англійської мови. На що проректор зауважив: ректорат готовий допомогти у цьому, за умови, що самі студенти проявлять ініціативу, сформують групу бажаючих.
 
Ігор Ібатуллін зазначив, що в нашому університеті не місце нестатутним відносинам. Окреме питання, яке турбує зараз адміністрацію, – ситуація в гуртожитках. Зі свого боку, ректорат вишукує будь-яку можливість поліпшити побутові умови, проте самі мешканці в своїх кімнатах допускають порушення санітарного стану. 
 
Вадим Ткачук зупинився на можливостях міжнародного стажування та проходження практик. Проректор представив кілька інфраструктурних об’єктів, які планується спорудити найближчим часом, для потреб студентства. Мова йшла про літній кінотеатр, встановлення контактних скульптур, будівництво спортивних майданчиків тощо.
 
Оксана Барановська закликала активістів відповідально підійти до делегування своїх представників до складу вченої ради.
 
Юлія Яцюк запропонувала провести День студента в інший день, оскільки на 17 листопада проходять загальноміські заходи, і студенти, вірогідно, оберуть інші місця, де відзначати своє свято.
 
Завершуючи зустріч, ректор Станіслав Ніколаєнко запропонував і надалі продовжувати конструктивний діалог. 
 
Також студентський актив відвідав навчальний корпус №3 та оцінив хід відновлювальних робіт.
 
 
Денис Рудень
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook