Перші враження першокурсників-гуманітаріїв школярам

19 жовтня 2016 року

     За півтора місяця, що минув, студенти нового набору відчули себе повноправними студентами. І не дивлячись на те, що вони всього лише першокурсники, встигли познайомитися зі своєю професією та переконатися у правильності обраного вишу. Тож власне отриманими враженнями на рідному гуманітарно-педагогічному факультеті, а їх, за словами першокурсників, чимало, вони вирішили поділитися зі своїми меншими колегами. Про перший, хоч і невеликий досвід студентського життя, факультетські будні, знайомство з обраною спеціальністю «Соціальна робота» студенти Крістіан Волощенко та Анна Горбушова (куратор Олександр Прохорчук) розповіли школярам гімназії м. Черкаси та Пирятинського ліцею, що на Полтавщині. Але найбільше їх вразило, наскільки затребуваною в умовах сьогодення і, разом із тим, благородною є професія соціального працівника. Адже ці фахівці щодня, виконуючи свої професійні обов’язки, допомагають тим людям, які потрапили в складні життєві обставини. 

     

     Першокурсники також розповіли, що готуються до відбору на навчання за системою подвійних дипломів у Поморській академії у Слупську, що в Польщі. А це означає, що вони навчатимуться посеместрово в академії і в університеті. 

     Крістіан та Анна зазначили, що після занять старшокурсники і їхні колеги відвідують різні клуби за інтересами, займаються у спортивних секціях та колективах художньої самодіяльності. А кому до вподоби наукова робота, кафедра соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті запрошує на заняття наукового гуртка «Соціальний практик», де студенти проводять реальні соціально-педагогічні дослідження. Цікавими є і літні практики. Хоча для самих першокурсників вони ще попереду, почути про найяскравіші їх моменти студенти мали змогу під час тематичної звітної конференції. Завершилося спілкування розповіддю про студентське життя у гуртожитку. Адже старшокласники адресували першокурсникам про це чимало запитань. 

Ольга Наконечна,
доцент кафедри соціальної педагогіки та
інформаційних технологій в освіті
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook