Наукові здобутки у вирішенні проблем управління економічними системами за умов інтеграційних процесів

17 жовтня 2016 року

 Важлива не кількість знань, а якість їх.
Можна знати дуже багато чого,
не знаючи найпотрібнішого.
Л.Толстой

Наукові здобутки у вирішенні проблем управління економічними системами за умов інтеграційних процесів

    Науково-педагогічні працівники кафедри глобальної економіки 6-8 жовтня 2016 року прийняли участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Механізми, стратегії, моделі та технології управління економічними системами за умов інтеграційних процесів: теорія, методологія, практика», яка відбулася у містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський.
   З вітальним словом до учасників міжнародної конференції звернувся ректор Хмельницького національного університету Скиба Микола Єгорович, професор, д.т.н., член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України та відмітив, що з підписанням Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом наша країна взяла на себе зобов’язання щодо проведення реформ у багатьох секторах економіки та гармонізації національного законодавства з європейськими вимогами.


  

Перший проректор, проректор з науково-педагогічної та наукової роботи професор, д.е.н. Войнаренко Михайло Петрович, у своєму зверненні до учасників конференції зауважив, що Хмельницький національний університет – найбільший на Поділлі вищий навчальний заклад. Підготовку майбутніх фахівців здійснюють 7 факультетів, що забезпечують навчання за 17 напрямками освітньо-кваліфікаційної підготовки, в тому числі: економіка і підприємництво, менеджмент, педагогічна освіта, мистецтво, екологія, прикладна математика, комп’ютерні науки, міжнародні відносини, філологія, інженерна механіка, радіотехніка, електронні апарати. Сьогодні в університеті за 40 напрямами підготовки навчається більше 10 тисяч студентів. Навчальний процес забезпечують 74 докторів та 453 кандидатів наук. Потому Михайло Петрович побажав учасникам конференції плідної роботи та наукових звершень.

 

 Неоціненним досвідом щодо механізмів, стратегії та інноваційних освітніх технологій у Хмельницькому національному університеті поділилася к.е.н., доц.Форкун Ірина Валеріївна.

    Різноаспектними були і виступи учасників заходу. Зокрема, д.е.н, проф. Вдовенко Наталія Михайлівна (Національний університет біоресурсів і природокористування України) у своєму виступі відмітила, що особливу увагу науковців і практиків має привертати до себе складова Угоди про асоціацію з Європейським Союзом щодо гармонізації харчового законодавства та розширення ринків збуту сільськогосподарської продукції вітчизняного виробництва на ринках європейських країн.

 

Д.е.н, проф. Зось-Кіор Микола Валерійович (Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка) у запропонованій науковому загалу доповіді розкрив аспекти «Розвитку логіс-тичної інфраструктури аграр-ного бізнесу в Україні».

Учасники обговорили національні та інтеграційні аспекти управління земельними ресурсами аграрного сектора економіки. Представлена система управління національними земельними ресурсами, що враховує мікро-, макро- та глобальні впливи. Зроблено акцент на оцінці ефективності управління земельними ресурсами. У контексті піднятих на пленарному засіданні питань, д.е.н, проф. Єгоричева Світлана Борисівна (Полтавський університет економіки і торгівлі) доповіла про «Передумови ефективної бюджетної політики: досвід Європейського Союзу». Д.е.н., проф. Бабенко Віталіна Олексіївна (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна) провела «Дискримінантний аналіз розвитку інтеграції у глобальній системі міжнародної торгівлі». 

 

По закінченню конференції всім учасникам було вручено сертифікати і позитивно оцінено оголошену резолюцію ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Механізми, стратегії, моделі та технології управління економічними системами за умов інтеграційних процесів: теорія, методологія, практика».

 

Кірейцева О.В., к.е.н.,
доцент кафедри глобальної економіки

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook