День Захисника України

17 жовтня 2016 року
Читальний зал
 День захисника України –
Мужності й геройства свято.
І ми вклоняємося тим,
Хто літ тому назад багато
І тим хто нині з автоматом
Наш спокій береже і захищає,
Всю нашу велику родину,
Рідну землю свою – Україну.
 
 14 жовтня православні християни святкують день Покрови пресвятої Богородиці, і водночас цей день відзначається Днем українського козацтва. У незалежній Україні це свято офіційно існує з 1999 року (наказ Президента України від 7 серпня 1999 року), але неофіційно святкується вже декілька століть.
 Президент Петро Порошенко запропонував відзначати свято Дня Захисника України, яке вперше країна святкувала 14 жовтня 2015 року, під гаслом «Сила нескорених». Свято встановлено з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві.
 12 жовтня 2016 року в читальному залі навчального закладу відбувся захід, присвячений Дню захисника України, на який були запрошені шановані гості, які добровольцями пішли захищати рідну землю і понад рік  боронили її спокій та незалежність в зоні проведення антитерористичних операцій. Це військовослужбовці 41 батальйону територіальної оборони: Віктор Гринь, Сергій Мальцев та Олександр Кондратьєв. Чоловіки, які не на словах знають, що таке військове побратимство, взаємопідтримка, самопожертва і, звичайно ж, – велика й безкорисна любов до своєї землі, свого народу, своєї України.
 Пам'ять усіх загиблих за свободу й незалежність України присутні вшанували хвилиною мовчання.
 Україна сьогодні – незалежна держава. Українські Збройні сили покликані охороняти кордони України, спокій нашого народу. Кожного дня, щогодини Україна завдяки таким чоловікам виборює право бути суверенною, єдиною державою. Тож молімося за наших мужніх захисників і просимо у Бога одного: аби вони живими і здоровими якнайшвидше повернулися додому, до своїх матерів, дружин, дітей…
 
Шановні захисники України!
Дорогі ветерани війни і Збройних сил!
 
 14 жовтня військовослужбовці та ветерани військової служби разом з усім українським народом відзначають одне зі знакових свят – День захисника України. Це свято спільне і для сивочолих ветеранів, і для тих, хто нині знаходиться на бойовому посту, і для майбутніх захисників держави.
 Із давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу. В боях за Батьківщину наші співвітчизники заслужено здобули славу неперевершених воїнів. Нинішні військовослужбовці Збройних сил та інших військових формувань є гідними наступниками попередніх поколінь захисників Вітчизни. Вони надійно стоять на захисті суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості держави, миру та спокою нашого народу.
 Цього святкового дня вітаємо всіх, хто у різні роки виконував священний обов’язок збройного захисника Батьківщини, брав участь у бойових діях, виконуючи складні, пов’язані з ризиком для життя завдання, зміцнюючи авторитет нашої армії в очах українського народу та світової спільноти. Щирі вітання кожному, хто сьогодні несе нелегку військову службу, за вірність військовій присязі та патріотизм. Низький уклін нашим славним ветеранам за високий героїзм і мужність, які вони сповна віддавали задля щасливого майбутнього прийдешніх поколінь.
 
 
Бажаємо всім міцного здоров’я, родинної злагоди, миру і благополуччя, успіхів у повсякденному житті, чистого неба та усіляких гараздів!

 
Альона Пархоменко, культорганізатор

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook