Профорієнтація - можливість свідомого вибору майбутньої професії

16 жовтня 2016 року

Одним з головних кроків в житті кожної молодої людини є вибір професії. Від правильного вирішення питання "Ким бути?" - багато в чому залежить вся подальша доля людини.
Проблема професійної орієнтації молоді, в тому числі учнів загальноосвітніх навчальних закладів, різко поглиблюються Правильний вибір професій — моральне задоволення, висока самооцінка, водночас це й висока продуктивність праці, висока якість продукції. Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Завданням профорієнтаційної роботи з учнями є підготовка їх до свідомого вибору професії.
За підрахунками зарубіжних вчених правильний і своєчасний вибір професії в шкільному віці в 2-2,5 разів зменшує плинність кадрів, в 1,5-2 рази знижує вартість їх підготовки, й на 10-15% збільшує продуктивність праці. Підготовка молодої людини до праці і вибору професії повинна бути відповідальною ланкою в плануванні її життєвого шляху.
Таку необхідну роботу, щодо профорієнтації молоді, доцент кафедри фармакології та токсикології Бойко Г.В. провів у Козельщинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Козельщинської районої ради Полтавської області.
 
Під час зустрічі майбутніх абітурієнтів ознайомлено з перевагами навчання в НУБіП України та правилами прийому до університету проінформовано про напрями підготовки і факультети НУБіП України. Особливу увагу школярів, було звернуто, на підготовчі курси з предметів, винесених на ЗНО, які проходять в НУБіП України.
 
Учням було роздано інформаційні буклети про університет та акцентовано увагу на факультет ветеринарної медицини, де здійснюється підготовка лікарів ветеринарної медицини, про можливість їх навчання в англомовних групах, проходження практики у провідних підприємствах України. Майбутніх студентів зацікавила інформація про навчальну, культурно-масову роботу, спортивне життя студентської молоді та стажування за кордоном.
 
Особливо майбутніх абітурієнтів турбувало наявність державних місць, а також можливого працевлаштування після закінчення навчання в університеті.
 
Завершилась зустріч запрошенням майбутніх абітурієнтів на День відкритих дверей.
 

Бойко Г.В., доцент кафедри фармакології та токсикології

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook