Магістри факультету харчових технологій ознайомилися з роботою однієї з провідних лабораторій країни «Сінево Україна»

15 жовтня 2016 року

     11 жовтня 2016 року магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація» разом із доцентами кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Юлією Сливою та Наталією Сілоновою побували у медичній лабораторії «Сінево Україна», що входить до європейської мережі лабораторій Synevo та є частиною медичного холдингу «Medicover» (Швеція).

     Лабораторна мережа Synevo представлена в Німеччині, Польщі, Румунії, Туреччині, Україні, Білорусі, Грузії, Молдові, Болгарії, Сербії та Росії і налічує 79 лабораторій у Європі.

     Першу лабораторію в Україні відкрито у 2007 році. Нині працюють лабораторії в Києві, Дніпрі, Вінниці, Одесі, Харкові, Львові та Чернівцях, а також створено надзвичайно велику національну мережу, що об’єднує понад 160 лабораторних центрів в більш як 50 містах країни. Тут працює понад 1500 співробітників, які щороку обслуговують понад 2,5 млн. пацієнтів, виконуючи понад 12 млн тестів.

     Студентам розповіли про п’ять основних складових для успішної діяльності лабораторії – cучасно обладнана лабораторія, професійний персонал, широка мережа лабораторних центрів, доступність діагностики, сервіс, наданий лікарю та пацієнту.

     Майбутніх фахівців у сфері стандартизації, сертифікації та управління якістю цікавили питання щодо систем якості сертифікованих у лабораторії. Адже система управління якістю лабораторії «Сінево Україна» підтверджена сертифікатами відповідності ДСТУ ISO 9001-2009 (ISO 9001- 2008).

https://www.synevo.ua/images/certificates/GCLP_Dec_2014-2.jpg     

     Сінево визначає політику у сфері якості так: виконання медичної лабораторної діагностики гарантованої якості, з належним рівнем сервісу для максимального задоволення потреб замовників.
     А основними задачами в області якості тут вважають відповідність до всіх вимог Міністерства охорони здоров’я України та інших державних органів, регламентуючих діяльність лабораторії, забезпечення якості і надійності досліджень, які проводить лабораторія «Сінево Україна», особисту відповідальність усіх працівників за якість роботи, постійний контроль за рівнем якості виконуючих досліджень і обслуговування пацієнтів, відповідність вимогам. А також постійні покращення системи менеджменту якості, підвищення рівня кваліфікації та професійної підготовки персоналу, забезпечення контролю якості на всіх етапах робочого процесу та незалежності системи якості від дії зовнішніх і внутрішніх факторів.

 

     На питання студентів щодо шляхів досягнення поставлених задач керівник з персоналу розповіла про усвідомлення та виконання усіма менеджерами «Сінево Україна» ролі лідерів і наставників в процесі забезпечення якості, збір та аналіз інформації від споживачів, відносно задоволення якістю обслуговування в центрах забору біологічного матеріалу, а також досліджень, які проводяться в лабораторії. А також удосконалення системи моніторингу і проведення зовнішнього контролю якості, забезпечення стабільно високої якості обслуговування і виконання досліджень незалежно від різних факторів, виконання кожним працівником своїх обов’язків на високому професійному рівні, з урахуванням того, що виконавці на кожній наступній стадії робочого процесу є споживачами результатів процесу з попередньої. Ніхто з працівників не повинен передавати і/або приймати неякісну роботу, в чому кожен може пересвідчитися, скориставшись послугами лабораторії. Враховуючи всі особливості діяльності лабораторії, ця екскурсія безсумнівно буде корисною фахівцям, які займаються розробкою, впровадженням і забезпеченням функціонування системи управління якістю лабораторій.

Наталія Сілонова,
доцент кафедри
стандартизації та сертифікації с.-г. продукції
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook