Є така професія – Батьківщину захищати

12 жовтня 2016 року

     12 жовтня фактично у переддень великого українського, козацького і релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо День захисника України. Такими словами звернувся до студентів, їхніх батьків, викладачів та гостей ректор університету Станіслав Ніколаєнко, вітаючи їх із прийдешнім державним святом. З давніх-давен козацтво пошановувало Покрову і вважало її своїм оберегом. Тож ми продовжуємо цю славну традицію і на виконання Указу Президента України день 14 жовтня оголошено Днем захисника України. Сьогодні наша держава переживає важкі часи, викликані російською агресією. І ми несемо величезні економічні, і що найболючіше, людські втрати, які торкнулися і нашого колективу. Загиблих працівників і студентів загал вшанував хвилиною мовчання. Станіслав Ніколаєнко повідомив, що відправлений учорашній 12-тонний вантаж, зібраний колективом університету для 12-го батальйону ЗСУ, що дислокується у Бахмуті, сьогодні вже доставлений адресату. І це ще раз доводить: справа оборони і безпеки держави – це справа кожного члена нашого колективу. А сьогодні є приємна подія, яка зібрала на плацу чималу аудиторію. Це – вручення погонів молодшого лейтенанта юнакам і дівчатам, які успішно виконали навчальний план на кафедрі військової підготовки. До речі, за свою 90-річну історію кафедра підготувала 45 тисяч офіцерів запасу, які поповнили лави ЗСУ. Тож ректор побажав присутнім всіляких гараздів, а головне, миру.

    З напутнім словом до офіцерів звернувся і капелан Костянтин. Він підкреслив, що захищати Вітчизну – це велика справа. Отець Костянтин закликав пам’ятати своїх наставників. Приємністю стало вручення за наказом Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета медалей «За жертовність і любов до України» нашим колегам: полковникам Сергію Коваленку, Анатолію Радченку та підполковникам Сергію Мілевському і Анатолію Прокоф’єву.

    

    

     Потому відзначили переможців щорічних загальноуніверситетських військово-патріотичних змагань.

     А після сьогоднішнім іменинникам вручили погони. І вже новоспечених молодших лейтенантів вітали рота почесного караулу 101-ї бригади охорони Генерального штабу, військовий оркестр Військового інституту телекомунікацій та інформатизації, а також художні колективи кафедри культурології.

    

    

    

    

    

    


 

Ольга Наконечна
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook