Гуртківці кафедри фармакології та токсикології відвідали музей-аптеку на Подолі

11 жовтня 2016, 13:50

Згідно плану роботи студентського наукового гуртка «Ветеринарна фармакологія та фармація» студенти 2-го та 3-го курсів факультету ветеринарної медицини під керівництвом кандидата ветеринарних наук, старшого викладача кафедри Деркач Ірини Михайлівни відвідали музей-аптеку, що на Подолі у місті Києві.

Експозиція музею відтворює аптеку XVIII — XIX століть. Відвідувачі мали змогу побувати у 12-ти залах, зокрема хаті знахарки, лабораторії алхіміка та інших, не менш цікавих кімнатах; послухати захоплюючу історію першої династії київських аптекарів, відчути атмосферу таїнства древніх монахів Києво-Печерської лаври, які лікували людей травами та молитвами.


На Подолі ця аптека з'явилася в 1728 році, її власником був німець Йоган Гейтер (Ейстер). Після його  смерті аптеку успадкував його зять Георг-Фрідріх Бунге (1722-1792), провізор військової аптеки при госпіталі. Аптекою цей заклад був 111 років, до 1839 року. Родина Бунге була знана не тільки у Києві, але і в європейських країнах у XIX столітті.


У 1988 році, після реставрації, тут відкрився музей. Нині колекція музею становить понад 50000 експонатів, серед яких — аптечний посуд, меблі, знаряддя для виготовлення ліків, аптечна упаковка, фармакопеї XIX та ХХ століть, російські, польські, німецькі та інші матеріали з аптечної справи.
Студенти-гуртківці були задоволені побаченим і подякували науковому керівнику Деркач Ірині Михайлівні за організацію такого виїзного засідання. У всіх залишилися приємні враження та чудові спогади від екскурсії до музею-аптеки.

 


Завідувач кафедри фармакології та токсикології, професор Духницький В.Б.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook