Співробітники факультету інформаційних технологій успішно продемонстрували систему електронного дорадництва в Полтавській обласній державній адміністрації

3 жовтня 2016 року

     Факультет інформаційних технологій приділяє посилену увагу розвитку інноваційної діяльності. Зокрема, фахівцями кафедри інформаційних систем розроблена електронна платформа для системи дорадництва. Інноваційна розробка попала в поле зору Міністерства аграрної політики і продовольства, за погодженням з яким розпочинається пілотний проект з її впровадження в Полтавській області.

     28 вересня 2016 року відбувся круглий стіл в Департаменті агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації. В його засіданні взяли участь директор Департаменту Фролов С.О., директор Полтавської обласної сільськогосподарської дорадчої служби Андріїєнко С.М. і її заступник Грузін Т.Є., голова правління асоціації розвитку інтенсивного садівництва Полтавщини Цінченко В.П., ряд фермерів Полтавської області та представники факультету інформаційних технологій НУБіП України.

     Після виступів завідувача кафедри інформаційних систем Швиденка М.З. та завідувача лабораторії комп’ютерних технологій Саяпіна С.П., які презентували розроблену електронну платформу для системи дорадництва, на круглому столі відбулась плідна дискусія з питань нагальної потреби впровадження в області новітніх інформаційних технологій в консультаційну діяльність. Було вирішено розпочати конкретні заходи з впровадження системи електронного дорадництва для задоволення інформаційних потреб фермерів та інших сільгосптоваровиробників Полтавської області.

     Велику зацікавленість у практичній реалізації на матеріалах Полтавщини викликали розробки з питань космічного моніторингу стану сільськогосподарських посівів та лісових насаджень, презентовані викладачем кафедри комп’ютерних наук Басарабом Р.М.

     За результатами зустрічі було підтверджено бажання подальшого продовження взаємовигідного співробітництва та визначено в якості одного з першочергових кроків розробку та подання у Державний фонд регіонального розвитку спільного пілотного проекту з впровадження системи електронного дорадництва у Полтавській області.

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook