Магістри ветеринарної медицини проходять практику на базі НДГ «Великоснітинське» ім. О.В. Музиченка

1 жовтня 2016 року

     Студенти магістерської програми «Ветеринарне забезпечення скотарства, вівчарства та козівництва» під керівництвом професора Віталія Любецького та доцента Юрія Жука, згідно навчальної програми, узгодженої з Асоціацією виробників молока, провели виїзні лабораторні заняття з дисципліни «Превентивні ветеринарні технології незаразних хвороб жуйних» на базі навчально-дослідного господарства «Великоснітинське» ім. О.В. Музиченка

 

 

     Сьогодні, практично, у всіх господарствах, комплексах де сконцентроване високопродуктивне поголів’я корів (6 тис. і більше літрів за лактацію), проводиться рання діагностика тільності, з використанням ультразвукового дослідження (УЗД), на 31-35 добу після осіменіння. Володіння зазначеною методикою для майбутнього фахівця в галузі молочного скотарства є надзвичайно важливою. Враховуючи це, магістрами було відпрацьовано методику проведення УЗД тільності корів на ранніх термінах. Крім того, за результатами, отриманими при ультразвуковому дослідженні, встановлювали причину симптоматичної неплідності.  

     

     

     Крім того, у неплідних корів було досліджено рівень кетонових тіл у крові.

     Слід зауважити, що у господарствах, які входять у сферу обслуговування лікарів ветеринарної медицини Асоціації виробників молока, під час дослідження будь-якого з періодів репродуктивного циклу, виконання певного об’єму робіт оформляється документально – протоколом. 

     Тому, магістрами під час проведення практичного заняття відпрацьовано методику проведення клінічного дослідження корів з різними періодами репродуктивного циклу і заповнення протоколів запуску, перебігу сухостійного періоду, картки отелення та протоколу контролю перебігу післяродового періоду.

Юрій Жук,
доцент кафедри акушерства, гінекології
та біотехнології відтворення тварин 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook