На факультеті інформаційних технологій з’явилась власна «Бейкер Стріт»

29 вересня 2016 року

     Знакові для Лондона червоні телефонні будки перетворилися на зарядні станції для батареї мобільних телефонів та планшетів, що працюють з використанням сонячної енергії. Для користувачів послуга є безкоштовною. Ідея належить випускникам Лондонської школи економіки, географічного факультету. «В основі ідеї перетворення символу Лондона – три міркування: по-перше, телефонними будками більше ніхто не користується, вони стали притулком для антисоціальної поведінки. По-друге, заряд батарейки нашого телефона явно відстає від темпів сучасного життя. По-третє, далеко не завжди є можливість перезарядити мобільний телефон у громадському місці» – Кірсті Кенні, одна із співзасновників Solar Box.
     На факультеті інформаційних технологій вирішили використати ідею англійських студентів та створили «лаунж-зону» у навчальному корпус №15 переобладнавши, тимчасово вільну, серверну шафу у зарядний пункт мобільних пристроїв.

     Облаштоване місце швидко знайшло відгук у студентів, яким тепер є місце для термінового поновлення заряду батареї ноутбука, планшета чи смартфона. До того є вільний Wi-Fi доступ, так необхідний сучасним студентам. У найближчих планах встановити у «англійському» куточку освітлення за рахунок сонячної енергії, що дасть змогу ще й економити на енерговитратах навчального корпусу.

     Студенти тепер пропонують один одному на перерві заскочити на «Бейкер Стріт» – так вони жартома називають цей затишний але прогресивний куточок. 

Дмитро Касаткін,
завідувач кафедри комп’ютерних систем і мереж
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook