НПП кафедри взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Діалог культур: Україна – Греція: культурна політика XXI ст. в європейській ретроспективі».

23 вересня 2016 року
НУБіП України

     22 вересня на гуманітарно-педагогічному факультеті розпочала свою роботу сьома за ліком, але вдруге у стінах НУБіП, Міжнародна науково-практична конференція «Діалог культур: Україна – Греція: культурна політика XXI ст. в європейській ретроспективі». Цьогоріч, як зазначив декан Василь Шинкарук, про участь у ній заявили більше півтори сотні науковців, в тому числі із дев’яти зарубіжних країн та всіх куточків України. Після звучання гімнів обох країн з вітальним словом до аудиторії звернувся ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Станіслав Миколайович зазначив, що Греція подарувала світу теорію моралі і історію державності. Наразі люди повинні взаємозбагачуватися і жити в злагоді. Для цього потрібні зміни в ментальності, культурі. Означене покликаний вирішити сьогоднішній діалог культур, продовжив ректор. Бо не хлібом єдиним живе людина. Одні лише знання, дослідницька робота не вирішують наявні проблеми. А розвиток наш гальмують зовсім не економічні фактори, а відсутність моральності та патріотизму. Тож нам потрібна революція в умах, серцях і душах. Тільки фахівці з високим моральним і духовним рівнем зможуть перебудувати країну.

     НПП кафедри української та класичних мов долучилися до участі в конференції, виступивши з такими доповідями: "Гуманітарне співробітництво між Україною та Грецією" - д. філол. н., проф., декан гуманітарно-педагогічного факультету Шинкарук Василь Дмитрович; "Переклади Софокла, Гомера й Вергілія в рецепції української критики другої пол. ІХІ ст" - . д. філол. н., проф. Кіраль Сидір Степанович; "Античні традиції в українській культурі" - к. філол. н., доц. Вакулик Ірина Іванівна; "Питання філософії мови в концепції Платона" - к. філол. н., доц. Личук Марія Іванівна; "Мовна культура як своєрідний індикатор комунікативної компетентності особистості" - к. філол. н., доц. Харченко Світлана Василівна; "Специфіка фольклорної казки греків Приазов’я" - к. філол. н., доц. Грищенко Ірина Василівна; "Діяльність грецької діаспори в Україні" - к. пед. н., доц. Тепла Оксана Миколаївна; "Греко-латинські дублети в ботанічній термінології" - ст. викл. Балалаєва Олена Юріївна.


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook