Зустріч керівництва університету з аспірантами: маємо бути в науковому мейнстрімі

23 вересня 2016 року

     23 вересня 2016 року відбулася зустріч керівництва університету з аспірантами. Цього року до аспірантури на стаціонарну форму навчання вступили 73 молодих людей і 24 – на заочну.

     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко привітав їх зі вступом та наголосив, що основне тепер – навчатися. І не просто навчатися, а поєднувати навчання з іншими видами діяльності. Адже як аспіранти вони зможуть почати свою педагогічну діяльність, брати участь у дослідницькій роботі. Поле для діяльності величезне. Потрібно шукати можливості співпраці з бізнесом, створювати нові проекти, заробляючи таким чином додаткові кошти.

     Ви працюватимете в умовах четвертої промислової революції, коли відбуватиметься поєднання інформаційних технологій з біотехнологіями і у світі вже розпочалася битва за таланти, наголосив очільник університету. Університет дуже зацікавлений у розвитку молоді, тому ректорат максимально стимулюватиме наукових керівників, завідувачів кафедр, аби їхні аспіранти вчасно (або й достроково) захищали свої роботи. З власного досвіду скажу: тут головне розробити правильний і чіткий план дисертаційної роботи і все вийде. 

     Сьогодні університети, як і вся країна, переживають не кращі часи. Це, безумовно, позначилося на заробітній платні науковця і викладача. Та ця скрута мине, тому не гайте часу і працюйте над собою. Пам’ятайте: найкращі вкладення – не автівки та будинки, а знання і вміння!

     Роботу з аспірантами продовжила завідувач відділу аспірантури і докторантури Олена Барабаш, яка обговорила з аспірантами організаційні та ряд інших питань.

Ірина Білоус
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook