В університеті відкрито перший в Україні навчально-технологічний центр ТОВ «КУН-Україна»

21 вересня 2016, 10:16
Механіко-технологічний факультет

 

 

 

 

      21 вересня 20016 року в університеті урочисто відкрили перший в Україні навчально-технологічний центр ТОВ «КУН-Україна».

 

   Подія і справді непересічна, а тому викликала великий інтерес і в університет, і за його межами. Середа численних гостей були генеральний директор «КУН-Україна» Асад Лапш, заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, аташе з питань наукового та університетського співробітництва посольства Франції Сільвен Ріголе, голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун, народний депутат України Максим Поляков, заступник директора департаменту землеробства та технічної політики в АПК Мінагрополітики Павло Гринько, викладачі та студенти інженерних факультетів, представники засобів масової інформації.

     Створення ценру стало можливим завдяки тісній співпраці у навчальній, науковій та виробничій сферах між університетом та лідером у виробництві сучасної європейської техніки компанією «КУН-Україна», яка люб’язно надала техніки на 10 мільйонів гривень.

     Ми зібралися разом з інженерної елітою України, причому як теперішньою, так і майбутньою, аби зробити ще один крок на шляху підвищення якості знань, зазначив ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Сьогодні виші готують фахівців, які вже в рамках четвертої промислової революції, що розпочалася в світі, поєднуватимуть різні напрямки задля розвитку і процвітання нашої країни. І дуже добре, що співпрацею з крупними світовими компаніями, такими як «КУН-Україна», університет розвиває міжнародний аспект своєї діяльності, адже світ глобалізується. Саме тому програмою розвитку «Голосіївська ініціатива 2020» питання міжнародної діяльності виділене як пріоритетне.

     Очільник університету подякував деканатам обох факультетів – механіко-технологічного і конструювання та дизайну, особисто деканам Ярославу Михайловичу і Зіновію Ружило і, звісно, представникам «КУН-Україна» та висловив впевненість, що така співпраця – це спільна перемога.

     Говорити про створення такого центру ми почали наприкінці минулого року і маленька ідея переросла у великий проект, говорить Асад Лапш. Ми відразу домовилися, що це не буде музей і сьогодні ми свідки самого початку. Представники компанії будуть проводити тут курси, майстер-класи і тренінги. А сама техніка буде мінятися, оновлюватися, щоб студенти мали змогу ознайомитися з якомога більшою її кількістю.

     Крім того, генеральний директор «КУН-Україна» висловив надію, що спільними зусиллями вдасться досягти того, що випускники університету зможуть відразу, без додаткового стажування, працювати на найновішій техніці. Приємною несподіванкою для молоді стала новина про запровадження компанією трьох фінансових призів для кращих студентів. Як стати їх щасними власниками можна дізнатися на офіційному сайті «КУН-Україна».

     Створення таких центрів в університетах – це справжній приклад державно-бізнесового партнерства, яке нам так потрібне, особливо у сфері освіти, висловив враження від побаченого Роман Греба. В умовах війни на сході України компанія «КУН» підставила плече, аби університет міг випускати висококваліфікованих фахівців для агарної галузі – найбільш перспективної для нашої країни. Він висловив надію, що позитивна динаміка, яку демонструє галузь буде ще кращою, якщо вкладатимуть такі інвестицію в освіту. 

     Звісно, центр створювався насамперед для молоді. І тому гості зверталися в першу чергу до неї. Павло Гринько зауважив: в Україні новітні технології впроваджені на 8% площ – поле для діяльності величезне. Головне, що центр надає можливості опанувати нову техніку та впроваджувати нові стандарти, адже наша країни вже з січня повністю переходить до європейських директив.

     А Андрій Дикун зауважив, що найбільша проблема галузі на сьогодні – це тотальна відсутність кадрів. Провідні виробники вимушені запрошувати спеціалістів з Європи. Адже аграрний сектор сьогодні – це не село в старому розумінні цього слова, а новітні технології. Тому молодь має бути вдячна за ті інвестиції, які в неї вкладають спонсори. Потрібно лише одне – навчатися. І голова Всеукраїнської аграрної ради пообіцяв завітати до університету за рік, аби побачити, чого за цей час навчилися студенти, маючи таку потужну базу.

     Презентацію компанії «КУН» і її техніки, яка встановлена в центрі і на демонстраційному майданчику, провів випускник університету, який тут успішно захистив і кандидатську дисертацію, а сьогодні успішний менеджер Борис Онищенко. І це, мабуть, найкращий приклад для молоді, як завдяки якісній освіті і наполегливості досягти успіху в житті.

 

Ірина Білоус
 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook