На порядку денному навчально-методичної ради: зміни до положення про якість освіти, навчальні плани та графіки навчального процесу

23 серпня 2016 року

     Навчально-методична рада розглянула робочі навчальні плани та графіки навчального процесу, зміни до положення про якість освіти та підготовку до святкування 1 вересня.

     22 серпня під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання навчально-методичної ради НУБіП України. Станіслав Миколайович підбив підсумки підготовки до нового 2016-2017 навчального року та окреслив завдання для факультетів і ННІ. 

     Потому розглянули питання порядку денного, які озвучив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.

     Завідувач кафедри дендрології та лісової селекції Юрій Марчук поділився досвідом щодо залучення коштів для відновлення матеріально-технічного забезпечення кафедри та ННІ, розповів основні принципи роботи з інвесторами та меценатами.

       На засіданні розглядалися питання щодо розширення провадження освітньої діяльності у сфері професійно-технічної освіти ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут» за робітничими професіями: 8322 Водій автотранспортних засобів категорії «В», «С»; 7241 Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; 5220 Продавець продовольчих товарів. Їх презентував начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освітита заочного навчання Олег Єресько.
     За порядком денним відбувся розгляд робочих навчальних планів на 2016-2017 н.р.; графіку навчального процесу та розкладу занять для освітніх рівнів «Бакалавр», «Спеціаліст» та «Магістр» на 2016-2017 н.р. Доповідала начальник навчального відділу Оксана Зазимко. Також вона привернула увагу директорів ННІ та деканів факультетів про стан підготовки наказів на: перевід студентів з курсу на курс; поновлення та перевід студентів (рух контингенту студентів); нарахування стипендій студентам ОКР «Бакалавр» та «Магістр».
     Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх представила зміни та доповнення внесені у «Положення про забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти у НУБіП України». Члени навчально-методичної ради одноголосно підтримали запропоновані доповнення та ухвалили рекомендувати вченій раді Університету до затвердження змін.

     Про хід підготовки до святкування «Дня знань» у НУБіП України і стан поселення в гуртожитках НУБіП України доповів директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко. Серед нагальних питань він назвав графіки поселень та проведені ремонти в гуртожитках та кімнатах під час канікул.

     Мова йшла також про стан наповнення навчального-інформаційного проталу Elearn на платформі Moodle електронними навчальними курсами. Сергій Кваша наголосив про необхідність терміново наповнити зазначену базу до нового року.

       На засіданні рекомендовано до затвердження на вченій раді університету 3 підручники, 16 навчальних посібників та 1 словник. Разом з тим, навчально-методичною радою прийнято рішення уточнити назву навчального посібника «Economic Perspectives» та подати повторно на розгляд.

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook