Ректорат: завершується вступна кампанія, ремонти в гуртожитках і корпусах – задача №1

15 серпня 2016 року

       15 серпня 2016 року під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату.

    Як і завжди в останні місяці, основними питаннями порядку денного, на які звернув увагу очільник університету, були підсумки вступної кампанії і підготовка до нового навчального року. Зокрема мова йшла про вірогідні тривожні тенденції фінансування, контрактників, число яких з певних причин скоротилось (щоб кількість бажаючих навчатися в університеті за кошти фізичних і юридичних осіб зростала, таких студентів можна було б стимулювати: надавати першочергову можливість виїздити на навчальні практики за кордон). Мова йшла також про необхідність розширення в університеті переліку спеціальностей, за якими як наші студенти, так й інші громадяни могли б набувати другої вищої освіти. Це реальна можливість завантажити викладачів і отримувати додаткові доходи.

     Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу на необхідності запровадження нової, більш ефективної, системи профорієнтаційної роботи і проведенні університетських предметних олімпіад, спинився на стані ремонтних робіт у навчальних корпусах та гуртожитках (зокрема виділив гуртожитки №№5 і 6, де ці роботи йдуть найбільш активно) і забезпеченні їх кімнат меблями. Цими питаннями опікується служба проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності. Тож Валерій Іщенко і спинився на них.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про систему електронних закупок. За його словами, підготовлені нове положення (старе вже застаріле) і відповідний наказ, другий тендерний комітет. Він також надав інформацію про підготовку до нової посівної кампанії і вступ до аспірантури та ін.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша поінформував про хід готовності до роботи «Школи молодого викладача», заходи, приурочені до Дня незалежності України і Дня знань. Також він акцентував увагу на майбутніх виборах студентського самоврядування, що пройдуть у вересні-жовтні ц.р.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук спинився на питаннях залучення на навчання іноземних студентів, збільшенні кількості міжнародних угод тощо. Він повідомив також, що університет закупив найсучасніше ліцензоване програмне забезпечення Microsoft, тож незабаром воно буде оновлене по всій університетській комп’ютерній мережі.

 

     Про поточну роботу своїх підрозділів інформували учений секретар Оксана Барановська, керівники відділів кадрів – Микола Михайліченко, планово-фінансового – Олег Бронін, юридичного – Андрій Бова, навчального – Оксана Зазимко, науково-дослідної частини – Володимир Отченашко, спеціального – Валерій Бевз, директор студмістечка – Сергій Стецюк, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька, директор навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко, голова профспілки Ростислав Тарасенко.

      Розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook