Курсанти військової кафедри університету прийняли присягу на вірність українському народу

30 липня 2016 року

 

30 липня 2016 року. Сьогодні у навчальному центрі «Десна» курсанти, за п'ять хвилин офіцерів запасу з числа студентів НУБіП і його відокремлених підрозділів з  інших регіонів України, які опановують військовий фах на кафедрі військової підготовки нашого університету, а польовий вишкіл пройшли тут, прийняли військову присягу на вірність українському народу.
 
 
 
 
День прийняття присяги - завершальний етап польового збору офіцерів запасу, говорить начальник кафедри військової підготовки полковник Анатолій Есаулов. Місяць курсанти опановували практичні навички вогневої, тактико-спеціальної, тактичної, інженерної підготовки тощо. Вони набули навичок командирів механізованого, танкового, автомобільного взводів, заступника командира з озброєння, інженера електроспецобладнання і т.д. Причому дівчата теж з честю претендують на лейтенантські зірки.
 
 
 
 
 
 
З цією знаменною подією молодь від імені ректора Станіслава Ніколаєнка вітав проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Свого студентського часу він теж проходив офіцерський вишкіл і розуміє, наскільки момент присяги  хвилюючий і важливий. Він закликав студентів бути відданими Україні, гідними пам’яті героїв, які упродовж віків виборювали і захищали її свободу і незалежність, зокрема тих, хто поліг у боях з російськими найманцями на сході України. Сергій Кваша висловив подяку за максимальне сприяння проходженню польових зборів керівництву навчального центру «Десна» та особисто його начальнику генерал-майору Олегу Мікацу.
 
 
 
 
Від імені батьків, діти яких цього дня приймали присягу, виступили декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова та полковник ЗСУ Володимир Дудар. А від сьогоднішніх іменинників – студентка Аліна Кришталь.
 
 
 
Слід віддати належне і офіцерам кафедри. Якщо раніше в організації і проведені польових зборів їм допомагали інструктори з частин, де вони проводились, то цього року (як, до речі, і минулого) весь тягар ліг на плечі наших колег. Адже переважна частина офіцерів «Десни» перебуває сьогодні в зоні АТО. Тож найкращих слів заслуговують полковники Олександр Максименко, Олександр Турлюн, підполковник Олег Іванов та багато інших.
 
 
 
Привітати своїх рідних і єдиних до «Десни» приїхали цілими сім'ями з різних куточків України. Чи не найближчим виявився шлях сюди сім’ї Саратовцевих з Білої Церкви. Як каже мама, їх маленька донька Алінка весь період перебування свого старшого брата – студента механіко-технологічного факультету Артема - на полігонах скучала і сумувала. Тож пропустити такий день не могла аж ніяк!
 
 
Подружжя Жигурових з Волині з дітьми Андрієм та Сергієм ще задовго до дня присяги старшого сина Олександра – студента ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження - спланували поїздку до моря, аби завершити свій відпочинок такими прекрасними хвилинами. Наталю і Сергію, якщо ви вже повернулися додому і зазирнули на офіційний сайт НУБіП, знайте: ви виховали гарного сина.
 
 
А от маленький Артем, який напросився на присягу свого дядька Євгена Шабельного, студента юридичного факультету, свідком цієї урочистої події так і не став: стомився і заснув на руках у діда Олега.
 
 
Студентку ж педагогічного факультету Людмилу Шалену приїхав вітати цілий колектив її друзів по навчанню у НУБіП та батьки Віктор та Лариса Шалені. Люда - єдиний командир взводу жіночої статі, якому з радість підкоряли два десятки дебелих хлопців.
 
 
І от урочистий марш, хвилини якого назавжди запам'ятаються кожному з цих молодих людей, благословення отця Юрія, який вже кілька разів раніше благословляв студентів в день прийняття присяги. І незабаром новоспеченим офіцерам буде присвоєно перше військове звання - молодший лейтенант запасу.
 
Валентин Обрамбальський,
Ірина Білоус
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook