НАЩАДКИ КОЗАЦЬКОЇ СЛАВИ

2 липня 2016 року

14 червня 2016 року на базі Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова відбулося офіційне відкриття Всеукраїнської акції – патріотичного вишкільного табору «Нащадки козацької слави». Акція була спрямована на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності України. Організаторами заходу стало Міністерство молоді та спорту спільно з Управлінням сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації, МГО «Військово-спортивний клуб «Каскад» та ГО «Спортивно-патріотичний клуб «Хоробрі серця» імені героїв АТО».

На урочистому відкритті учасників змагань привітали начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства сім’ї, молоді та спорту Микола Ляхович, заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута та начальник військового інституту імені С.П.Корольова генерал-майор Юрій Даник.

Метою акції було: виховання молоді на героїчних вчинках борців за незалежність України, ознайомлення учасників заходу із вимогами до служби в Збройних силах України та стандартами НАТО, практична підготовка молодого покоління до захисту України.

Впродовж трьох днів, команди, до яких входили учні 10-11 класів та студенти (200 учасників із усіх областей України), визначали кращих у спортивних дисциплінах. Зокрема, у бігу на 100 метрів, естафеті 4×400 метрів, смузі перешкод, метанні гранати, гімнастично-атлетичному комплексі, ривку гирі, воєнізованій естафеті, перетягуванні канату, змаганнях з міні-футболу тощо. Також команди мали нагоду продемонструвати стройовий вишкіл у конкурсі стройової пісні.

Вже у перший день змагань учасники команд, які представляли всі регіони України, змогли переконатися, що для захисту держави потрібно загартовувати свій дух, силу, волю, моральні, фізичні та психологічні якості.

Серед учасників патріотичного табору була команда студентів Ніжинського агротехнічного коледжу під керівництвом викладача фізичного виховання Юрія Булавенка, які мали честь представляти Чернігівську область і зробили це на високому рівні: додому повернулися із зайнятим І місцем у воєнізованій естафеті та ІІ місцем у перетягуванні канату, також отримали грамоту від начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України за активну участь у реалізації завдань національно-патріотичного виховання молоді, утвердження любові до Батьківщини, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу і незалежність України та успішне виконання завдань Всеукраїнського патріотичного вишкільного табору «Нащадки козацької слави».

Тож вітаємо наших переможців!

Бажаємо подальших успіхів! Пишаємося вами!

 

Юрій Булавенко, викладач фізичного виховання

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook