Поглиблюємо співпрацю з Чеським університетом наук про життя

19 червня 2016 року

 З метою пошуку спільних шляхів розвитку та співпраці успішно завершився візит  делегації НУБІП України до  Чеського університету наук про життя. Представники  чотирьох факультетів: захисту рослин, екології та біотехнологій  Тетяна Стефановська та Олександр Субін, аграрного менеджменту Олена Ковтун, економічного Оксана Рябченко та ННІ лісового та садово-паркового господарства Віктор Миронюк провели ряд зустрічей із чеськими колегами.   

 
У результаті перемовин  були досягнено ряд домовленостей. Зокрема, шодо започаткування  студентської та академічної мобільності в рамках програми Еразмус + шляхом  укладання загально університетського Еразмус договору із січня 2017 року, спільної роботи у напрямку узгодження навчальних планів із метою навчання за програмами подвійних дипломів. Також - організації та проведення спільних літніх шкіл за тематикою «Doing business in Ukraine», проведення спільних наукових досліджень в рамках європейських, регіональних та національних грантових програм в тому числі Horison 2020. Акцентовано увагу на спільні дослідження, статті, веб-конференції, семінари, веб-лекції, дистанційне навчання і т. і. Формування та подання заявок на участь у  спільних науково-дослідних проектах за темами: екологічно чисті виробництва, включаючи виробництво біомаси лісу і розвитку енергетики на біологічній основі, застосування новітніх технологій в галузі лісового господарства, сільського господарства, рекультивації земель, біологічного контролю агроценозів, біохімії і біотехнологій в селекції технічних культур і родючості ґрунтів та біоекономіці.
 
Окрім, профільних напрямків співпраці, під час зустрічей із проректором Чеського університету наук про життя професором Майклом Лоштаком та директором міжнародного офісу Яромиром Немцем була погоджена стратегічна підтримка  запланованих заходів щодо співпраці між університетами.
 
У рамках неофіційної частини відбулася зустріч із колишніми  студентами-випускниками НУБіП та Чеського університету наук про життя, що проживають та працюють у Чехії. У ході обговорення питань пов’язаних із можливостями та проблемами навчання за подвійними дипломами наші колишні студенти зауважили, що знання котрі вони отримали в нашому університеті були надійною та достатньою базою для продовження навчання у Європі. 
 
Українська делегація висловлює надзвичайну і щиру подяку чеській колегам  за надзвичайно професійну та ефективну організацію  візиту.
  
 
Володимир Афанасенко
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook